Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Arlington Road


Michael Faraday, historieprofessor med terrorism som specialitet, lever ett stillsamt småstadsliv med sin tioårige son. En dag möter han en ung pojke, blödande och svårt skadad, på gatan.


Originaltitel Arlington Road
Alternativ titel Arlington Rd., Frukta din granne, Kavahda naapuriasi!, O Suspeito da Rua Arlington
Regissör Mark Pellington
Manus Ehren Kruger
Genre Drama, Action, Thriller, Mysterium, 90-tal
Skådespelare Jeff Bridges, Tim Robbins, Joan Cusack, Hope Davis, Robert Gossett, Mason Gamble, Spencer Treat Clark, Stanley Anderson, Viviane Vives, Lee Stringer, Darryl Cox, Loyd Catlett, Sid Hillman, Auden Thornton, Mary Ashleigh Green
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4117
Filmnummer 128

Recensioner

Skapad 2019-11-30 av Jämte
Arlington Road är en film med ett högt underhållningsvärde. Manuset och handlingen är mycket bra och spännande. Regin är felfri och fotot, klippningen är bra. Men nu över till handlingen. J...   Läs mer »

Skapad 2019-11-17 av Stygga-Vargen
Hur väl känner man egentligen sina grannar? Det är en liten tankeställare man får sig efter att ha sett Mark Pellingtons film Arlington Road från 1999, som jag klassar som en av 90-talets bästa...   Läs mer »

Kommentarer

gjoob
2018-02-25
Spännande och underhållande thriller med en uppfriskande twist.
schygge
2018-01-03
Den har inte åldrats särskilt bra, och de sista 90 min kan upplevas lite plågsamt långsamma. Men sedan slutar filmen upp i spänning och överraskar rejält.
Stygga-Vargen
2016-09-10
En väldigt bra och spännande thriller med väldigt bra skådespelare, särskilt Bridges och Robbins.
Barneyk
2015-11-25
Ganska bra men tycker den känns väldigt B i alla spänningsmoment och överlag känns den långt ifrån så smart som den verkar vilja vara. Det är lite "nu skriker jag lite extra så att det ska bli spännande" mer än att det faktiskt är spännande. Absolut inte dålig utan helt okej, stark tvåa!
Krille80
2014-10-31
Arlington Road har en strålande inledning och ett strålande slut, däremellan är tempot ganska långsamt; presentationerna av karaktärerna känns kanske lite onödigt långa. Regissörenhar gjort ett gediget hantverk. Skådespelarna är mycket bra och musiken är suggestiv.
dudson
2014-09-15
Denna film var en riktig periodare! Ibland bra ibland noot so mutch. Fast Tim Robbins var creepy som förorts pschyco. 2+
Annliina
2014-03-31
Riktigt bra thriller. Nästan en femma :)
Ojhda
2013-12-11
Väldigt obehaglig psykologisk thriller, man är väldigt inne i den från början till slut! Väldigt bra film! Stabil fyra!
AddeColciago
2013-11-07
En effektfull thriller, spännande från början till slut, men också intressant ur ett samtida politiskt perspektiv. Plus att det är kul att se The Dude svettas lite.
Johjt
2012-10-14
Såg just om denna (efter gissningsvis ca 8 år) och denna är verkligen en glömd pärla. Bra tempo och manuset glänser, Jeff Bridges imponerar stort och konspirationsteorierna är på topp! Denna är ett måste, väldigt oförutsägbar, frustrerande, paranoid och spännande rakt igenom. Se den.