War Dogs

Under Irakkriget upptäcker två vänner i tjugoårsåldern, som bor i Miami, regeringens initiativ som tillåter småskaliga företag att buda på militära kontrakt. De börjar smått men får snart in mer och mer pengar som de kan leva lyxliv på. Men vännerna tar sig vatten över huvudet då de skriver på en deal värd 300 miljoner dollar för att distribuera vapen till afghanska militären. Dealen sätter dem i trubbel med väldigt skumma människor, inte minst skapar de sig ovänner inom den amerikanska regeringen.
Originaltitel | War Dogs |
Regissör | Todd Phillips |
Manus | Todd Phillips, Stephen Chin, Jason Smilovic |
Genre | Drama, Komedi, Kriminalare, Krig, 2010-tal |
Skådespelare | Miles Teller, Jonah Hill, Ana de Armas, Bradley Cooper, Kevin Pollak, JB Blanc, Shaun Toub, Patrick St Esprit, Gabriel Spahiu, Andrei Finti, Julian Sergi |
Filmnummer | 119159 |
Det är en sjuk värld vi lever om det här är ens någorlunda baserat på en verklig story vilket det verkar vara. Dock är ju Miles Teller och Jonah Hill två väldigt irriterande skådisar så det hjälper inte att historien i sig är ganska fascinerande. Tonen känns också lite ojämn, är det meningen att man ska tycka att de här dolmarna är lite småcoola så där eller vad är tanken? Framför allt Tellers karaktär framstår som att han är lite snälldum sådär men jag köper det inte riktigt. Ana de Armas roll försvinner ganska mycket också som den halvgnälliga flickvännen som är där för sina rådjursögon. Det är ganska underhållande det är det, men längre än en ganska stark 2a kan jag inte riktigt motivera.
Är lite trött på att Hill spelar samma typ av karaktärer, men i denna filmen fungerar det. Högt tempo, bra action och dialoger. Tanken var att ha på den i bakgrunden men slutade med att jag satt klistrad.
Fantastisk film, Todd Phillips gör det igen, från underhållande komedier som hans Hangover filmer till mer seriöst och verklighetsbaserat med War Dogs och innan han gick helt och fullt ut med mörkt drama med sin The Joker som kom några år senare. Han är en skicklig regissör helt klart, suverän på att blanda komiskt med mörk verklighet och får alltid till det som väldigt underhållande, detta är enligt mig hans bästa film han har gjort och han har även varit med och skrivit manuset, så allt är i stort sett perfekt i denna film, den har lite av allt, spänning, bra manus, mycket bra skådespeleri, suverän musik och både roliga och dramatiska händelser, det är en perfekt balansgång mellan dramatiskt mörker och ljusare komik, svårt att förklara men man kan säga att han lyckas berätta en väldigt mörk händelse och histora på ett lättare och lite mer komiskt sätt och storyn handlar om två unga oerfarna vapenhandlare som lyckas slå på stort och bli miljonärer på vapen och ammunition på det mest bisarra tänkbara sätt och det är fruktansvärt underhållande och välgjort, både Miles Teller och Jonah Hill är makalöst bra i sina roller och dom har en perfekt kemi framför kameran, sen ser vi Ana de Armas, Kevin Pollak och Bradley Cooper i mindre roller och även dom är suveräna, Bradley Coooper var tydligen med och producerade denna film dessutom, suverän och underhållande film som jag rekommenderar starkt, speciellt om man gillar verklighetsbaserade filmer eller ett fan av t.ex Jonah Hill som gör sin bästa rollprestation någonsin här, hade gärna sett att filmen var en timme längre, jag var så inne i historien och så underhållande var det, betyget blir en svagare 5:a för det är inte absolut högsta klass men nära inpå, ett smärre mästerverk inom film, rekommenderas starkt!
Riktigt bra!
Lord of War berättar samma historia bättre.
Helt ok underhållning
Svag trea, sett det förut trots att det är baserat på en sann historia.
Ja, denna var väl lite småtrevlig. Skådespelet håller måttet, och kul att det bygger på en true story också. Jonah är som bäst med den fysiken. 6/10
Trist film. Den helt vanliga "två vanliga småbusar börjar tjäna stora pengar-rutinen". Inget nytt under solen, och framförallt inte bättre. (5/15)
Jonah Hill är alltid underhållande.