Arn - Riket vid vägens slut
2008
Sverige, Danmark, Finland, Storbritannien, Norge, Tyskland
128min
IMDb
Arn återvänder hem för att skapa enighet och fred i sitt eget land och äntligen gifta sig med Cecilia. Väl hemma upptäcker han att det fortfarande finns de som vill hålla honom och hans älskade Cecilia i från varandra, men tack vare drottning Blankas slughet kan de äntligen gifta sig. De bygger ett hem på Forsvik och får ett barn till. Men Arn vet att kriget hotar ? det är bara en tidsfråga innan sverkrarna kommer att försöka återta kronan med hjälp av sina danska fränder. Med sin kännedom om utländska stridstekniker och strategi bygger Arn en armé på Forsvik.
Originaltitel |
Hans Gunnarsson |
Genre |
Drama, Action, Romantik, Äventyr, Krig, 2000-tal |
Skådespelare |
Joakim Nätterqvist, Sofia Helin, Stellan Skarsgård, Bibi Andersson, Gustaf Skarsgård, Fanny Risberg, Joel Kinnaman, Jakob Cedergren, Morgan Alling, Anders Baasmo Christiansen, Nicholas Boulton, Frank Sieckel, Barnaby Kay, Robert Willox, Martin Wallström, Nijas Ørnbak-Fjeldmose, Bill Skarsgård, Göran Ragnerstam, Driss Roukhe, Zakaria Atifi, Elise Pärnänen, Valter Skarsgård, Mohamed Tsouli |
Betygsätt |
Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal |
6626 |
Filmnummer |
60445 |
Jo, nu är vi framme vid den andra och avslutande del av Arn-filmatiseringen av Jan Guillous tre böcker om Arn.
Historien
Historien fortsätter där den första filmen slutade, med en instängd och ... Läs mer »
Så var den då här, den efterlängtade uppföljaren på Arn Tempelriddaren. Filmen tar vid i stort sett där den förra slutade. Cecilia avtjänar sitt straff i klostret där hon otåligt väntar p... Läs mer »
Sämre än den första ARN. Det som väger upp är dom sanslöst vackra natur-bilderna och en strålande Sofia-Helin. Skoj se En sliten Arn komma tillbaka från krigen liknade en ärrad Charles-Manson klon hahaa.Tyvär så dyker skäms-kudden fram snabbare än kvickt då Morgan-Alling framträder i bild#(
som sagt var, svensk film!!
av någon anledning så har jag helt glömt att kommentera den. Jag gillade första filmen riktigt starkt och även denna film börjar bra när man får följa Arn i det heliga landet. Striderna i denna film är också snyggare denna gång. Dock är filmen som helhet inte lika stark och berör inte lika mycket. Det känns som man har stoppat in allt för mycket på samma gång vilket inte skapar eftertanke i stunden. 3-
10/1 2014 (4:a): Jag gillar den här filmatiseringen till skillnad från många andra och även om dialog och vissa skådisinsatser lämnar en del övrigt att önska så störde det inte mig nämnvärt ändå. För min del är fyran i betyg säker. 9/3 2009 (4:a): Bättre än första filmen eftersom flera irriterande skådisar inte var med (läs Nyqvist/Taube). Stellan var bra även här. Det enda som jag har att klaga på är väl att slutstriden var lite väl enkel, men det vägdes upp rätt hyfsat av upplösningen strax efteråt. Det står och vacklar mellan 3+ och 4- för min del, men efter lite fundering så anser jag nog att den trots vissa brister är värd en fyra.
Något måste vara fel på Dramaten när Hollywood-Stellan och norske Anders Baasmo Christiansen får övriga att framstå som parodier på DÖD'N-karaktärer i något dämonskt Bergmandrama. Filmen får ändå en anständig tvåa för att den är snäppet bättre än totalruttna "Tempelriddaren". Detta enbart tack vare hyfsat underhållande stridsscener. Hur fick förresten Skarsgårds in halva familjen i rollistan? För övrigt är den en gåta varför Fanny Risberg inte gjort mer film. Men sin begåvning och makalöst vackra ansikte borde hon gjort karriär i Hollywood för länge sedan.
Helt ok film med en jävla massa Skarsgårds.
Lika dåligt här. FAN vad dialogen är kass. Sofia Helin lyckas även sitta på ett kloster i 20 år men lyckas ändå inte åldras en dag. Hennes son ser ju för fan äldre ut haha! För övrigt så går priset till den mest karaktärslösa skådisen till just honom som spelade sonen.
Segt relationsdrama som hade kunnat göras så mycket bättre. Det finns MÅNGA svenska filmer som är bättre än denna.
Vad gnäller folk om? Det här är bättre än det mesta som görs i Sverige nuförtiden. Precis som ettan är den väl lite banal, men historien är ändå rätt bra, och filmen är överlag välgjord. Finns en del att klaga på om man vill det, men det är väl synd när svenskarna för en gångs skull spottar ur sig något vettigt. Stabil trea.
Fint foto, professionellt etc men MANUSET OCH SKÅDESPELET ÄR USELT. Herre gud! Svenskar måste sluta skådespela på Dramaten-vis. Jag tål det verkligen inte!