2.6

Arne Dahl: Mörkertal

Två svenska flickor har hittats döda i utkanten av Bryssel. Omständigheterna pekar på en hänsynslös trafficking-verksamhet och mot mc-gänget Black Hearts förgrening i Sverige. När ytterligare en flicka försvinner från samma område ser A-gruppen ett chockerande mönster. Kort efter hittas en misstänkt kidnappare brutalt mördad och kopplingen till Black Hearts blir med ens ännu mer förbryllande.

Originaltitel Arne Dahl: Mörkertal
Regissör Caroline Cowan
Manus Fredrik Agetoft, Erik Ahrnbom, Linn Gottfridsson
Genre Action, Kriminalare, Thriller, 2010-tal
Skådespelare Malin Arvidsson, Natalie Minnevik, Vera Vitali, Magnus Samuelsson, Alexander Salzberger, Vanna Rosenberg, Shanti Roney, Alexander Karim, Niklas Åkerfelt, Madeleine Martin (II), Lisa Henni, Saga Gärde, Emil Almén, Felix Engström, Peter Viitanen, Kenneth Milldoff, Iwa Boman, Claes Hartelius, Felicia Ahlberg, Erik Bolin, Veronica Dahlström, Cedomir Djordjevic, Agnes Hargne Wallander, Fredrik Hiller, Fredrik Lycke, Emma Mehoniç, Kardo Mirza, Sara Månberg, Andreas Nilsson, Anders Palm, Fransesca Quartey, Nora Rios, Andreas Rothlin Svensson, Maria Sundbom Lörelius

Xeno
2019-07-22
Hyfsad underhållning för stunden. Tveksamma dialoger och relationer. Ok "story". Den och bankrånet och kalla kriget var bättre.
Xeno
2019-07-22
2018-06-03
En bra strukturerad kriminalhistoria som håller intresset uppe hela vägen, men som vanligt har de här filmerna gott om brister som drar ner dem. Natalie Minnevik har jag ändå gillat i hennes två tidigare filmer, men den här gången är hon usel. Hon får ju dock inte mycket hjälp av ett övertydligt manus (kan de vara så att de hintar om att det finns något där i hennes bakgrund?) och en regissör vars enda instruktion till henne tycks ha varit "se sammanbiten ut". Lite kul med pedofiler i Norbergsskogarna dock, men det är lite för många fåniga och undermåliga scener för att jag ska kunna vinka igenom den här
mammene
2016-12-14
Tyckte den här episoden var lite spretig och kanske lite närgången med privata ryggsäckar som kanske blev lite för tydligt. Jag förstår tanken men det hade kunnat gjorts subtilare, vi blev som skrivna på näsan.
Portugallien
2015-11-24
Zebulonm
2015-06-21
En av de bättre i denna serie....
Purp
2015-04-13
Natalie Minnevik måste vara den minst trovärdiga polis i filmhistorien, annars en av dom bästa Arne Dahl filmerna.

2015-03-29
De fem första Arne Dahl-filmerna var bra. Men de tre efterföljande har inte alls varit bra. Synd att de inte kan hålla en acceptabel nivå på filmerna. Har inga större förhoppningar på de två sista filmerna i denna produktionsvåg. Knappt värt att spendera sin tid på, ärligt talat. 4/10
KyLLo
2015-03-23
Arne Dahl-filmserien är inte längre vad den varit. Den kändes ny och lovande i början. Nyhetens behag har väl lagt sig, men jag upplever den även som mer spretig och utdragen samt mindre fängslande och underhållande. Den har blivit jämförbar med många av de nya Wallanderfilmerna. Går att titta på med en axelryckning, men mer än så är det inte.
Bozze80
2015-03-22
Högaktuell och intressant story, djupare personporträtt, klart välgjord och underhållande.