2.5

Arsène Lupin - Gentlemannatjuven

Ett större epos kring denne legendariske gentlemannatjuv och hans liv. Vi får följa den unge Arsène under hans första år, där pappan tränar honom i stjälandets alla konster, och fram till den fullfjädrade manipuleraren.

Originaltitel Arsène Lupin
Regissör Jean-Paul Salomé
Manus Maurice Leblanc, Jean-Paul Salomé
Genre Komedi, Action, Kriminalare, Romantik, Äventyr, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Romain Duris, Kristin Scott Thomas, Pascal Greggory, Eva Green, Robin Renucci, Patrick Toomey, Mathieu Carrière, Philippe Magnan, Philippe Lemaire, Xavier Beauvois

Salvation_Mind
2015-03-06
Lite rörigt och mycket fram och tillbaka är känslan under den 125 minuter långa färden, hade enligt mig tjänat på att korta ner den en 20 minuter i alla fall. Får dock en blekare trea av mig, plus för det episka försöket och lite minus på det jag nämnde innan. Tycker även att slutet var lite otillfredsställande.
Ve72
2012-02-24
Otroligt dåligt skådespel och inget vidare manus heller...

2011-09-25
Jag önskar man hållit tillbaka lite. Man skulle vilja veta lite om Lupin.
Matewan
2011-06-12
Vart har den ursprungliga Arséne Lupin tagit vägen? Försvann han bland alla jump cuts tillsammans med polisinspektör Ganimard? Blir bara löjligt när man tar namnet från en litterär figur men nästan helt struntar i förlagan.
zac2go
2010-09-04
Osammanhängande är rätt ord. Synd på duktiga birollsskådisar.
morgoth
2010-02-03
stundtals väldigt bra men ofta långtråkig och B
jingoo
2010-01-28
Filmen framstår som minst sagt virrig när handlingen bara snurrar förbi. Det hela känns snabbspolat. Rollpersoner formligen slänger ur sig repliker innan det klipps och vi är i nästa scen. Filmen har ändå en hel del charm och är riktigt snygg. Lupin är lite småvidrig och sliskig vilket ger honom ett bra antihjälte-stuk. Kristin Scott Thomas är som vanligt mycket bra och kampen dem emellan kunde ha getts ännu större plats. Eva Green får en ganska trist roll men är lika vacker som alltid.
Patronus
2010-01-16
Förhållandevis osammanhängande och ointressant. Svag tvåa.
OliviavdB
2010-01-12
Vad hände när de skapade den här filmen? Blev de av med halva inspelningen? Det känns så. Det fanns ingen logik och det var inte ens intressant att få reda på svaret på "gåtorna" på vägen. Tramsfilm. Nej tack till Arséne Lupin!
Penny_lane
2010-01-09
Usch, denna tyckte jag inte alls om...