Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Arvet


Danske Christoffer lever ett lyckligt liv i Stockholm tillsammans med sin svenska fru, skådespelerskan Maria. När hans far begår självmord tvingar hans mamma honom tillbaka till Danmark för att ta över familjeföretaget. Motvilligt tar han på sig ansvaret, vilket förvånar både hans fru, syster Benedikte och hennes man. Väl på plats ser han att företaget är konkursfärdigt och för att få det på fötter igen måste han ta många beslut som gör att han kommer på kant med hela familjen. Arvet har ett mycket högt pris som han får betala fullt ut...


Originaltitel Arven
Alternativ titel The Inheritance
Regissör Per Fly
Manus Mogens Rukov, Dorte Høeg, Per Fly, Kim Leona
Genre Drama, 2000-tal
Skådespelare Ulrich Thomsen, Ghita Nørby, Lisa Werlinder, Karina Skands, Lars Brygmann, Peter Steen, Diana Axelsen, Jesper Christensen, Ulf Pilgaard, Dick Kaysø, Sarah Juel Werner, Magnus Roosmann, Johannes Kuhnke
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 971
Filmnummer 10584

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av weng-weng
Det är alltid intressant med historier som visar hur våra val tar oss med åt olika håll. Så intressant har det visat sig, att de senaste åren har gett oss hela filmer som varit helt uppbyggda, ...   Läs mer »

Skapad 2019-10-31 av billybob
Danske Christoffer lever ett lyckligt liv i Stockholm tillsammans med sin svenska fru, skådespelerskan Maria. När hans far begår självmord tvingar hans mamma honom tillbaka till Danmark för att t...   Läs mer »

Kommentarer


Gigi1943
2013-10-12
Lisa W gillar jag INTE, hon borde byta yrke ... ursäkta att jag är negativ, men ibland är det vissa skådisar som förstör en film bara genom att medverka (jag har fler exempel) men Arvet var en bra film som jag kanske ser igen (för att i så fall höja betyget).
Kulturgam
2012-09-11
Lisa överspelar titt som tätt, men filmen var helt okej.
Bumbi78
2012-06-05
Relistiskt om tvingat ansvar och kostnaden av denna. Stillsamt och allvarligt regisserat utan att på något sätt bli tråkig. Thomsen är mycket bra i huvudrollen.

2011-09-30
Lisa Werlinder är inte bra. Jag retar mig som fan på henne så fort hon öppnar käften. Det förstör filmen ordentligt för mig.
hsimpson
2011-06-30
Inte lika bra som Bänken, men det är ändå rätt bra. Danskarna är duktiga, helt enkelt. Ännu bättre hade det varit om man skippat svenskan.
ellaine
2011-06-28
Tragisk, intressant och mycket gripande. Ulrich Thomsen är sjukt bra som alltid och höjer betyget.
Boondock_saint
2010-05-20
Ulrich Thomsen briljerar. Han är en helt fantastisk skådespelare. Synd att Lisa Werlinder som spelar hans tjej är en riktig teaterskådis.
Dele
2010-03-28
Härligt med lite relationsångest! Medryckande film som känns lite för allmän i sitt berättande, och inte lyfter fram de intressanta mekanismerna tillräckligt för ett högre betyg. Strak trea.
haracuna
2010-02-19
Jag är statist i denna film. Brevbäraren. Var bara tvungen att säga.. :-)
KillerPutte
2009-08-10
(rek.3) Riktigt intressant och bra! Jag beundras av regissörens förmåga att få en sådan här film att bli såpass intressant och lättflytande, jag tänker mig att denna film gjord i Frankrike/Italien hade varit ett sömnpiller utav guds like och att en motsvarande amerikansk produktion hade mest triumferat och fanfarat sönder och samman, till äckligt smörig musik. Nej, danskarna vet sannerligen hur man gör kvalitativ film. Stark fyra.
Visa äldre kommentarer »