Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4.1
av 5

Återkomsten


När Andrej och Ivan kommer hem en dag upptäcker de att deras far har återvänt efter tolv år. Han tar med dem ut på en tredagarstur för att fiska och pojkarna har många frågor. Var har han varit? Varför har han återvänt? Och kan de egentligen vara säkra på att han är deras far?


Originaltitel Vozvrasjtjenije
Alternativ titel The Return, Vozvrashchenie
Regissör Andrej Zvjagintsev
Manus Vladimir Mojsejenko, Aleksandr Novototskij
Genre Drama, 2000-tal
Skådespelare Vladimir Garin, Ivan Dobronravov, Konstantin Lavronenko, Natalja Vdovina, Galina Petrova
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4068
Filmnummer 18065

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av maldoror
Två tonårsbröder kommer hem för att upptäcka deras far, som de inte sett sedan de var små, sovandes i moderns sovrum. Medan bröderna blir förvirrade och osäkra på vad de ska tycka uppträder...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av sofieregnar
Från att endast ha varit en gestalt på ett svartvitt foto återvänder, efter tolv år, den försvunne fadern (Konstantin Lavronenko). Han uppträder som om han aldrig varit borta men hans återkoms...   Läs mer »

Kommentarer


Rai
2022-02-08
Absolut helt okej film, men det var länge sedan jag såg den...
mammene
2020-10-31
Kargt och hårt med många underliggande känslor. De små pojkarna gjorde mycket av filmen och den lille Ivan var i en klass för sig själv, helt enastående. Vad hela filmen gick ut på tål att fundera över. Fotot är fantastiskt och fyran är stabil
goeran
2020-10-08
Andrej Zvjagintsevs första långfilm, Återkomsten (originaltitel Vozvrasjtjenije) från 2003, är faktiskt riktigt sevärd. Fascinerande handling och mycket snyggt filmat. Ivan Dobronravov är lysande som den yngre sonen Ivan och även Konstantin Lavronenko (som fadern) är mycket bra. När jag såg filmen första gången för 14 år sedan var jag inte så begeistrad men nu upplevde jag filmens kvaliteter desto starkare. Betyg 4.
twidman
2020-10-05
Story helt ok men fotot outstanding. Kanske en 5 egentligen..
dlu
2020-10-04
Extremt snyggt foto.
Bunger
2020-09-16
Regi, foto och skådespeleri är naturligtvis i yppersta klass, men även bortsett från det så finns där en berättelse som inte riktigt vill lämna mig.
Albion
2019-09-17
Omtitt efter nästan exakt 7 år. Första kvarten är bland det bästa man kan se på film. Så oerhört bra fångat med en stor kärve med känslor som väller in i en. Filmen håller väl inte riktigt vad första kvarten lovar men det är en mycket sevärd film och den mytomspunna tragiska historien strax innan filmen skulle premiärvisas gör ju den än mer kultförklarad. Bröderna är väldigt bra i sina roller, främst lillebror Ivan som förmodligen gör den bästa insatsen jag sett en barnskådis göra. Betyget blir åter en 5;a, men åt den svagare sidan denna gång, dvs 5-
Logh
2018-05-07
Efter att ha sett om filmen på den nysläppta Blu-Ray utgåvan (UK) skulle jag vilja höja betyget till en 6:a(!) om det gick. Fotot är helt sjukt bra och jag älskar den blå/gröna tonen som kommer fram ännu bättre i HD-upplösning. Highly recommended!
Barneyk
2017-04-12
Visst är det makalöst vackert foto och skådespelarinsatserna känns in i själen. Men, vad? Tycker inte att storyn blir intressant på det stora hela och känslomässigt så ger den mig inte tillräckligt för att nå upp högre än till en trea.
RustyFilm
2016-12-08
Bra film kan göras utan specialeffekter och med en mycket avgränsad handling. Andrei Zvyagintsev bevisar det med den här filmen. Men för att det ska fungera krävs det mycket av regin och fotot. Här levereras just detta, regi och foto av toppklass. Den ryska filmtraditionen lyser igenom. Rikligt belönad på filmfestivaler
Visa äldre kommentarer »