Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Återträffen


I Återträffen bjuder Anna Odell in till en nervig klassåterträff. 20 år har gått sedan eleverna slutade grundskolan och gick skilda vägar. Men feststämningen kommer av sig när gamla konflikter kommer upp till ytan och sanningar ifrågasätts. En rannsakan av ledarskap och styrande hierarkier tar sin början.


Originaltitel Återträffen
Alternativ titel The Reunion
Regissör Anna Odell
Manus Anna Odell
Genre Drama, 2010-tal
Skådespelare Anna Odell, Sandra Andreis, Anders Berg, Niklas Engdahl, Sanna Krepper, Henrik Norlén, Rikard Svensson, Christopher Wollter, Mikaela Ramel, Ulf Stenberg, Andreas Kundler, Malin Levanon, Cilla Thorell, Lena Mossegård, Erik Ehn, Fredrik Meyer
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3118
Filmnummer 106584

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


DIProgan
2018-09-28
Sanningssägare är jobbiga om man valt att leva hela livet i lögn. Det är vad jag tar med mig från den här.
KalleB
2017-11-20
Gillar att ogilla denna, känner att man inte behöver gilla henne eller allt hon gör för gilla filmen. Hon är verkligen besvärlig, en påminnelse från det förflutna som ingen önskar. Man reflekterar över ungdomssynder, både de man gjort och utsatts för.
erosagape
2017-11-11
Obehagligt.
karlmats
2017-11-05
Odell är lite av en kvinnlig version av Nosferatu. Jag tror Roy i Macken sa det bäst: "Sällskaps Ivar förgöraren"… det är en fruktansvärd film om en gubbe som söker sig till stora sällskap där han.. nästlar sig in.. och sen är han så in i helvete tråkig att folk dör bara dom umgås med honom… det är en hemsker film.. Ah… den är ju inte så blodig asså.. det är den ju inte.. men den är otäck på ett annat sätt.. lite djuuuup är den faktiskt… man sitter hela tiden och tänker.. så är det ju.. så är det ju… och det är ju bra filmer och så menar jag.. eller hur?" Fel forum, hon borde gå till en psykolog med sina problem, förstår att hennes klass inte ville umgås med henne då eller träffa henne nu. Förutom att det var väldigt jobbigt att se på så vet jag heller inte om hon hade nånting nytt att tillföra ämnet.
Memmem
2017-11-04
Utmärkt spelad fiktion och dokumentär! Fösta delen börjar med att konstnären Anna Odell går på 20-årsjubileum efter nian. Med på festen är de som gick i hennes klass, men det vore fel att kalla dem klasskamrater. De som ordnat festen är de värsta mobbarna. De hälsar alla välkomna och skålar. Värste mobbaren talar om gemenskapen de haft i klassen. När han slutat reser sig Anna och säger att han har fel. Hon berättar om den kraftiga mobbning och utfrysning hon upplevt. Ingen stöder henne eller håller med henne. Hon fortsätter och man försöker få tyst på henne. Filmen innehåller också en andra del. Annorlunda upplägg för ett drama, men med kraftig effekt. Jag blev väldigt tagen av denna fina film. Jag har själv varit på två fina återträffar efter nian och gymnasiet. Båda var i stort sett spritfria, alla var vänliga och vi hade mycket roligt. Bra spelat av flera. Scener från festlokalen, filmstudion och några utomhusscener. Betyg: 4-
Rai
2017-10-30
Nä, den här filmen skulle kunna blivit jättebra, men den är alldeles för skum . Dessutom tycker jag Anna Odell är rätt obehaglig med sin stirriga blick...
andmoreagain
2017-07-17
Mycket speciell film men Odells egocentriska och endimensionella inlägg kring mobbning gör att inget toppbetyg kan sättas.
loenneberga
2017-01-06
Seklets hittills mest överskattade svenska film.
PeterTheW
2016-07-25
Oerhört välgjort, jobbigt och riktigt bra!
fredagsfil
2016-05-15
Både spelfilmen och efterdyningarna är hemskt välgjorda. Fantastisk prestation att fånga det här på film. Något som är så vanligt och som det talas så lite om. Jag tror alla har något minne av att man har utsatt ngn person för trakasserier, blivit vittne till detta, eller själv varit den här personen. Det som kanske är mest intressant är att ingen tar ansvar i efterhand, det handlar ju om vuxna människor men uppenbarligen har inte så mycket ändrats. En film som väcker tankar, rekommenderas starkt!
Visa äldre kommentarer »