Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Atlantis


En ung äventyrare vid namn Milo Thatch ansluter sig till en grupp upptäcktsresande för att hitta det försvunna Atlantis.


Originaltitel Atlantis: The Lost Empire
Regissör Gary Trousdale, Kirk Wise
Manus Tab Murphy
Genre Animerad, Familjefilm, Äventyr, Science Fiction, 2000-tal
Skådespelare Michael J Fox (röst), James Garner (röst), Cree Summer (röst), Leonard Nimoy (röst), Corey Burton (röst), Claudia Christian (röst), John Mahoney (röst), Phil Morris (röst), Don Novello (röst), Jacqueline Obradors (röst), Florence Stanley (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5732
Filmnummer 3194

Recensioner

Skapad 2019-12-13 av m86
Efter att Disney gjort succé med sina tecknade musikalfilmer som Aladdin ´92, Pocahontas´95 och Hercules ´97 så gjorde en äventyrsfilm som skulle ta oss till den försvunna staden Atlantis. Vi...   Läs mer »

Kommentarer


Dele
2020-08-15
Ngt mer nedtonat än vanligt från Disney (men svulstigt och överdramatiserat är det ändå), vilket är en fördel. Ganska underhållande och lite känsla av gammaldags tecknande. En snäll betygstrea.
karlmats
2020-05-09
Fem år senare återupptar jag genomköraren av Disneyklassiker och här får vi nånting helt annat än vad Disney har producerat hittills. Det är lite japanskt, lite Avatar och lite mer vuxet än vad de har gjort förut. Inga sång- och dansnummer och inga sidekicks som bara är med för comic relief. Det närmsta vi kommer en sån är väl mullvadsgubben som gillar att gräva och han är nog också det roligaste som händer i filmen. Visst är det spännande med temat att utforska Atlanten och det är otroligt snyggt animerat på sina ställen, men det finns ingen magi här, och det här är väl en film som kanske lika gärna hade kunnat göras som spelfilm istället för animerad. Själva Atlantis hade kunnat utvecklats mer så att man skulle ha brytt sig om dem lite mer. Så även om jag var engagerad hela filmen igenom lyfter det aldrig och avsaknaden av minnesvärda scener och karaktärer gör att det stannar på en stark 2a.
alexafshar
2018-02-03
En jötte bra film som nämner en hel del sanning av vår historia.
Strongbow
2018-01-15
Överraskande bra! Som en blandning mellan Avatar, Star Wars och Laputa- Slottet i himlen. Såklart något stereotypa karaktärer och lite kantigt animerat men det vägs upp av ett storslaget matinéäventyr.
SandraCandy
2017-01-29
Försökte verkligen tycka om filmen, men fastnade tyvärr aldrig riktigt för den.
wasteoftime
2016-08-05
Det här är en frisk fläkt bland övriga "Disney Klassiker" helt klart även om det kanske inte direkt är fantastiskt. Men det är bra, och det är intressant. Det är också lite trist att den inte riktigt fick den genomslagskraft som jag antar att Disney hade hoppats på när det begav sig. Jag minns att jag själv vart ganska förvirrad av den på den tiden. För jag visste inte riktigt hur jag skulle tolka den, alls. Men det här är bra. Det är kanske lite väl enkelt, men det är det ju som oftast när det kommer till Disneys tecknade filmer över lag, och den vågar ändå vara lite vuxnare, och lite mer vågad än mycket annat. Men det stannar vid en tvåa, och det är aldrig speciellt nära att nå högre. Aldrig heller nära att falla ner på en etta heller, för den delen.
Kriffot
2016-03-26
Ointressant disney.
AmyTatti
2016-02-15
Spännande och mystisk, lite olik Disney tycker jag, känns mer som en Miyazaki-film, vilket är ett bra betyg. Dock är slutet mer Disney än Miyazaki.
TheHerminator
2015-07-09
Klockren matiné!
Astrojacob
2015-06-06
Fascinerande tema med bl a kristallhealing, hehe. Mys-Fyra. + Persbrandt som kotknackare.
Visa äldre kommentarer »