Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Audition


En blyg, medelålders änkling, Aoyoma, försöker hitta en ny kvinna genom att anordna en fejkad audition för en påhittad film. Han faller för den tystlåtna och förföriska Asami, en före detta ballerina med ett dunkelt förflutet.


Originaltitel Ôdishon
Alternativ titel Oodishon
Regissör Takashi Miike
Manus Daisuke Tengan
Genre Drama, Skräck, Thriller, 90-tal
Skådespelare Ryo Ishibashi, Eihi Shiina, Tetsu Sawaki, Jun Kunimura, Renji Ishibashi, Miyuki Matsuda, Ayaka Izumi, Toshie Negishi, Ren Ôsugi
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1661

Recensioner

Skapad 2019-09-30 av HarryLime
Takashi Miike har varit en av mina favoritregissörer de senaste åren då hans blandning av mörk humor, våld och blod är helt i min smak. Han kan även få historier utan dessa element att fungera...   Läs mer »

Skapad 2009-11-19 av wst
Aoyoma (Ryo Ishibashi) är en blyg medelålders man som för drygt sju år sedan förlorade sin hustru i cancer. Hans son (Tetsu Sawaki) börjar fundera på att lämna hemmet för att flytta till en e...   Läs mer »

Skapad 2004-05-24 av galang
Japansk film om en änkeman som beslutar sig att genom sin vän fixa en fejkaudition, för att hitta den vackraste och mest begåvade hustrun som står att finna. Han fastnar redan innan auditionen f...   Läs mer »

Kommentarer

GodofThunder
2019-06-26
Håller med ThePatient, extremt seg o tråkig förutom när Hon är med. Kort klimax.
ekneB
2018-03-18
Nej nej nej!.. ökänd och en klassiker i genren. Men vilken långsam röra det här var.
Zebulonm
2017-10-22
Riktigt bra.
Filmfantast86
2017-10-08
Bra och ovanlig film
Anaythea
2017-09-04
Långsamt tempo. Tråkig dramafilm.
ThePatient
2016-02-14
Inte så bra som jag mindes den. Alla scener med henne är spännande, men resten är verkligen trögt och tråkigt. I övrigt är det flera saker jag inte förstår som säkert försvinner i vad som verkar vara en sedvanligt usel översättning mellan japanska och engelska, vilket inte gör saken bättre.
santiago
2015-08-14
Sjukt psykologiskt skräck.
Lingodawg
2015-07-30
Riktig skitfilm, såg den då jag läste någonstans att den skulle likna Hostel & Saw, nej ingen spänning någonstans i hela filmen. Folk skriver att filmen "byggs upp" och att den skiftar genren, kan verkligen inte se charmen i det heller.
BrutusBeefcake
2014-04-10
Efter 5e filmen jag ser med Miike träffar det äntligen mitt i prick! Mannens samvetskval och bilder av relationer och livet visas upp på en otroligt spännande manér och huvudkaraktären som till en början framstår som en lite skamlig mansgris vinner över mitt förtroende och känns oerhört sympatisk vars tankegångar och inställningar till relationer känns igen från min sida. Jättebra thriller/drama som skall ses om snart. Ohyggligt nära 5 an, tack Miike!! Du är inte medioker trots allt.
CinemaStrange
2014-01-08
Gillar hur filmen byggs upp, känner att jag borde se om den minns inte mycket av den.