Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

August Rush


En karismatisk irländsk gitarrist, Louis, och en överbeskyddad cellist, Lyla, träffas av en tillfällighet under en magisk kväll i New York. De skiljs snart från varandra, men nio månader senare föder Lyla ett barn som hon när hon vaknar till får veta var dödfött. Men pojken är vid liv och tar sig elva år senare fram på New Yorks gator där han försöker hitta sina föräldrar med hjälp av sin nedärvda musikaliska talang.


Originaltitel August Rush
Regissör Kirsten Sheridan
Manus Nick Castle, James V Hart
Genre Drama, Romantik, 2000-tal
Skådespelare Freddie Highmore, Keri Russell, Jonathan Rhys Meyers, Robin Williams, Leon Thomas III, Terrence Howard, Mykelti Williamson, Jamia Simone Nash, William Sadler, Alex O'Loughlin, Aaron Staton, Bonnie McKee (I), Becki Newton, Marian Seldes, Ronald Guttman
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1472
Filmnummer 54007

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av LiqWid
Jag minns första gången jag vart riktigt besatt av musik, då räknar jag bort Mora Träsk och sånt man lyssnade på när man var \"liten\". Det var hur som helst längesen. En artist som jag ville...   Läs mer »

Kommentarer


Xtro
2018-05-17
Gick knockout med mig på under en minut med en otroligt tät succession av smöriga kliché-bilder på halvt suddiga föremål och en olidligt pimpinett prinsess-fröken.
Rai
2017-09-12
Nja, visst det är en fin film, men en aning för smörig för min del...
Norpan0
2016-10-13
Smörig som fan, men riktigt gullig. Gillar ändå ödet-via-musiken.
idaho1981
2016-01-02
ja, den ärlige för sliskigt sockersöt för min smak i vanliga fall. Det som lyfter är musiken som är fantastiskt bra (kul med vacker och bra cellomusik). Inte bara den vanliga musiken, utan det som Evan hör själv, musiken i allt runt om, häftig tanke och snyggt förstärkande av de vardagliga ljuden som vi knappt lägger märke till. Russell och Rhys Meyer är riktigt bra. Dessutom har de vait väldigt noggranna med att det verkligen ser ut som att det är de som spelar. Skådisarna måste studerat bra, speciellt Russell då cello/stråkinstrument är svåra att härma om man inte spelar själv och hon har koll på var stråken och fingrarna ska vara, kul!
Gigi1943
2014-05-22
Den var helt okej, men smörig så det förslår, grabben är ju hur söt som helst!
Almgren
2013-12-06
Nej nej nej... Filmen har en del bra musik men handlingen är inte realistisk för fem öre, ingen av skådisarna lyckas övertyga och man tröttnar snabbt på alla omöjligheter som måste till för att manuset ska gå ihop.
Naricie
2013-08-28
Detta är inte min sorts film vanligen men gud vad den berörde mig!
JimCarrey
2013-04-10
Fruktansvärd

2013-03-15
Den här är bra. Det är en ganska fin och charmig saga men den största styrkan filmen har är musiken.. Rhys Meyers gör en enastående roll som rockmusiker och drar av ett par ordentligt fina bitar. Näe fy fan vad bra han är. Även musiken i övrigt är helt ok.. Tyvärr tenderar den att bli allt för sockersöt för min smak.. Särskilt i slutet. Men en bra film är det
Hypostas
2012-10-28
Trots att Freddie Highmore flera gånger är på gränsen till att bli Haley Joel Osment-irriterande så kan jag inte annat än falla till föga och älska den här underbara sagan. Det finns en magi i filmen som gör att man kan ha överseende med att det blir lite för Hollywoodsmetigt och sentimentalt vid flera tillfällen. Filmskaparna har lyckats förena musikal, saga och romantiskt drama på ett ovanligt lyckat sätt. Filmen är visuellt vacker och har makalös musik. Den är inte realistisk för fem öre, men det spelar liksom ingen roll. En film för romantiker och musikälskare.
Visa äldre kommentarer »