Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Avatar


Den rullstolsburne Jake Sully skickas till en annan planet, Pandora, där han finner sig mitt i en konflikt mellan människor och de inhemska Na'vi.


Originaltitel Avatar
Regissör James Cameron
Manus James Cameron
Genre Action, Äventyr, Science Fiction, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Michelle Rodriguez, Giovanni Ribisi, Joel David Moore, CCH Pounder, Wes Studi, Laz Alonso, Dileep Rao, Matt Gerald, Sean Anthony Moran, Peter Mensah
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 24652
Filmnummer 72704

Recensioner

Skapad 2019-12-23 av BeforeYouDie
På 1980-talet var det Terminator, på 1990-talet var det Titanic och på 2000-talet var det definitivt Avatar. James Cameron är min absoluta favoritregissör och förutom de nyligen nämnda filmerna...   Läs mer »

Skapad 2019-12-19 av mageek
Jag hade inte jättestora förväntningar på Avatar när jag klev in i biomörkret. Jag hade ju sett trailern, så jag visste redan hur den skulle sluta (!), så förutsägbar är den. Anledningen at...   Läs mer »

Skapad 2019-12-16 av Galivan
Marinsoldaten Jake Sully blir inkallad till ett projekt som går ut på att utvinna mineralet unobtanium på Pandora, en annan planet. Han ska kontakta och meddela detta till urbefolkningen, de utomjo...   Läs mer »

Skapad 2019-12-13 av Gewehr
Avatar. Detta två och en halv timme långa själsliga övergrepp. Denna pekorala fis, sprungen ur en megaloman vettvilling utan någonting annat än vinstintresse för ögonen. Den man jag syftar på...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av
Färgstark eskapism med moralisk klangbotten eller pretentiös sagostund med tvspelsfigurer? [-]Ingen kan ha undgått James Camerons senaste framtidsfilm Avatar, som handlar om hur giriga amerikaner g...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Frantic
\"I´m not on Pandora anymore\" är känslan jag har inom mig när jag reser mig upp ur biostolen och ser alla Bingo Rimér \"look-a-like\" människor som tar av sig sina 3-D glasögon och återvände...   Läs mer »

Kommentarer


Robkiller
2017-08-15
De blå varelserna på den extremt färgrika planeten... håller fortfarande idag väldigt bra effektmässigt för att i praktiken vara en animerad film. Visst handlingsmässigt ingen höjdare, och en blir rätt seg framåt andra halvan. Men det visuella är fortfarande enastående.
widez
2017-05-29
Mycket snygga effekter för sin tid. Om de bara kunde lägga lika mycket krut i berättandet!
Florian1978
2017-03-18
Bra specialeffekter, ett angeläget ämne, men handlingen är ändå ganska tunn.
tvamvarg
2017-03-11
Blev faktiskt väldigt imponerad. Tyvärr urartar den i stora striden på slutet, och logiken i varför man gjorde ansträngningen att skapa avatarer (och buggfria sådana dessutom) är defekter som inte går att bortse ifrån. Men totalen blir ändå väldigt bra, en klar fyra.
vonadel
2023-05-10
Trodde inte att jag hade sett denna sen det begav sig på bio. Men, det hade jag tydligen. Nu var det dock dags för 3D-versionen hemma. Måste säga att den gör sig mycket bra i 3D, och den är fortfarande visuellt väldigt vacker. Dock känner jag nu att en åtta kanske är lite att ta i. Visst, den ligger i gränslandet mellan sju och åtta, men undrar om det inte väger över på sjuan nu. Vet inte om det beror på att jag börjar bli allt mer kritisk. Tycker jag börjar få allt svårare att ens ge just betyget åtta nu för tiden. Lite synd. 7/10 Omtitt maj-23. Ok, då var det alltså fjärde ggn jag såg denna film. Trodde bara det var tre. Denna gång var det för att jag ville se den inför 2:an. Började se DVD-version av misstag. Trodde först att jag har blivit så bortskämd med 4K, att t o m HD ser dåligt ut. Men, så var det alltså inte. Håller fortfarande, och 7 av 10 känns fortfarande rätt.

2016-06-30
När Avatar inte längre kan briljera med sina effekter så finns där inte mycket kvar. Den tiden är nu. Filmen har tappat förbluffande snabbt i visuell kapacitet och med det följer oundvikligen att de stora blottorna i manus synliggörs. Första gången jag såg Avatar på bio fick jag kalla kårar av äckel inför Jakesullys tal till nationen. Idag går jag så långt att jag vill be James Cameron att aldrig mer skriva en rad och enbart syssla med effekter, för Jakesullys tal till nationen är det sämsta som skrivits in history of cinema. Ändock 4 i betyg pga att det är sånt här jag vill se.
Jamesa
2016-06-05
Jag var aldrig med på tåget när den kom,att det skulle vara världens bästa film, men den är fortfarande riktigt bra. Science fiction.
JaquesLeConte
2016-05-27
Smurfahontas
cannibalrice
2016-03-05
Pocahontas in space!
Sunken25
2016-01-05
Kanske är den överskattad? Kanske är den inte så originell ? Kanske är det den snyggaste film jag sett ? Jag glömmer att det finns klyschor och tänker på hur förbannat snygg den är. 8.0/10
« Föregående kommentarerVisa äldre kommentarer »