Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Away We Go


Ett par som väntar sitt första barn reser runt USA för att finna den perfekta platsen att bosätta sig på. På vägen råkar de ut för äventyr och lär känna en uppsjö nyfunna släktingar och gamla vänner som kanske kan hjälpa dem upptäcka sitt första riktiga hem.


Originaltitel Away We Go
Regissör Sam Mendes
Manus Dave Eggers, Vendela Vida
Genre Drama, Komedi, 2000-tal, Roadmovie
Skådespelare John Krasinski, Maya Rudolph, Jeff Daniels, Catherine O'Hara, Carmen Ejogo, Allison Janney, Jim Gaffigan, Maggie Gyllenhaal, Josh Hamilton, Chris Messina, Melanie Lynskey, Paul Schneider (II), Isabelle Moon Alexander, Samantha Pryor, Conor Carroll
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2082
Filmnummer 72200

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av MrsRatched
Away We Go är en söt variant på en roadmovie, regisserad av Sam Mendes (soon-to-be exman till Kate Winslet, med bland annat Revolutionary Road och American Beauty i regi-ryggsäcken). Huvudkarakt...   Läs mer »

Kommentarer


karlmats
2021-11-17
En quirky indiefilm om jag någonsin sett en (nåja Garden State tar väl priset), såna här filmer bygger på humorn och på karaktärerna. Rudolph och Krasinski är härliga tillsammans och man håller på dem hela vägen trots att det lätt hade kunnat slå över till douchebageri när som helst. De är väl som folk är mest, kanske lite smartare och lite mer med, men de ställs ju också i kontrast till en massa knäppgökar så det kanske inte är så konstigt att man tänker så. Det finns en värme över filmen som jag uppskattar, då spelar det mindre roll att vissa av bikaraktärerna spelar över alldeles för mycket, jag tittar på dig Maggie Gyllenhaal. Många små roliga instick i dialogen som inte tar någon större plats men som lämnar ett leende på läpparna. Mendes kommer väl inte upp i American Beauty-klass här, men det är mycket bättre än de filmer han gjorde mellan den och den här. Jag tycker att 3an är ganska stark ändå, jag blev glad av att se den här och det är väl en sak man gärna tar med sig från en film?
BarryHero
2021-03-10
Faktiskt riktigt rolig film stundtals, där framför allt John Krasinski spelar lite av en straight man-roll och reagerar på tokigheterna från övriga karaktärer. Krasinski och Maya Rudolph spelar för övrigt ett övertygande och sympatiskt par. Härlig, liten roadtrip-film.
Ful_fisk
2020-01-09
Trevlig indierulle som pendlade lite mellan trean och fyran. Alla komiska inslag slog inte helt rätt ut och de mer skruvade karaktärerna hade gott kunnat få en lång scen var istället för ett flertal, vilket drog ut på det hela lite väl mycket. Samtidigt var de skruvade karaktärerna ändå riktigt roliga och drog hem en hel del skratt, medan huvudpersonernas scener ensamma kändes mer forcerade i sin komik. Men sedan, framåt slutet, så kändes deras relation ändå såpass stark och fin att betyget seglar upp på en fyra. Gillade verkligen hur säcken knöts ihop, och jag lämnades med en bra känsla och många tankar om mitt egna framtida föräldraskap.
Bomkia
2018-06-28
Mysig roadmovie. 3+
paninaro
2014-11-04
Har nog aldrig tidigare sett så ansträngt försök till indiehumor på film som här. Men det är en harmlös stund i soffan som i alla fall inte gör mig på dåligt humör.
Simon_19
2014-07-17
Riktigt trevlig film. Enkel men ändå händelserik med några mer trevliga scener än andra. Klar fyra. "Berniey" nedanför mig är en filmhatare så ignorera hans betyg och kommentar.
Berniey
2014-03-10
Oerhört tråkigt med försvårande brister i det mesta.Klart underkänd!
AddeColciago
2014-02-24
Föräldrar alltså. Borde alla per automatik få rätt att vara det? Fin roadmovie alt hitta-sig-själv-film.
Emcor
2013-10-28
Mysig roadmovie som helt överskuggas av de sorgliga karaktärer som de möter på resan, stundtals riktigt kul.
answai
2013-10-21
En film som är alldeles lagom, vilket för få är. Den är rolig och underhållande men utan att vara hysterisk, den försöker säga något, men inte för mycket. Klart sevärd.
Visa äldre kommentarer »