2.4

Babylonsjukan

Maja är på väg någonstans, hon vet bara inte vart. Hon söker efter sin egen väg, grej, ambition. Hon tror att lösningen kanske finns i en karriär eller i ett liv på resande fot ute i världen. Till slut hittar hon den i en sunkig etta på Söder, hemma hos Mattias och hans kompisar.

Originaltitel Babylonsjukan
Regissör Daniel Espinosa
Manus Clara Fröberg
Genre Drama, 2000-tal
Skådespelare Gustaf Skarsgård, César Sarachu, David Dencik, Malgorzata Pieczynska, Per Burell, Gustav Deinoff, Paulina Hawliczek, Kalled Mustonen, Nina Wähä, Mikael Wranell, Tobias Kronqvist, Georgi Stajkov, Jonatan Rodriguez, Andrea Macchiavelli
Betygsantal 2069

husberg
2019-03-04
En (mycket) mindre solipsistisk version av stadsvandringseposet ”Une homme qui dort”? En svensk variant av ”Reality Bites” utan snärtiga ironier, eller en ”Kids” utan alltför brutala otrevligheter. Stockholms stad som lek- och tummelplats för lealösa ungdomar på tröskeln till vuxenskapsrobotiken. En anspråklös och trevlig film om att förnöjsamt loda runt i tillvaron; det vill säga en livsstil som fortfarande var görbar strax innan Alliansens folkhemsödeläggande machtübernahme 2006.
fridenpaden
2017-10-07
Jag utnämner den här till en dålig film med dåligt manus.
2016-10-17
Inte jättedålig men inte särskilt bra heller.
xzsawq
2015-01-07
ganska trist och mörk..
Florian1978
2014-07-07
Ett intressant tidsdokument. Infallsvinkeln kring konsumism tas upp försent och borde fördjupats.
Jompalompier
2014-06-28
Nä, fy fan vilken skit.
ViolaIngeborg
2013-08-06
Jag såg den på bio när den kom, då var jag i tonåren och jag tyckte att det var bland det bästa jag sett. Idag har jag mer att jämföra med, men jag minns den fortfarande som en väldigt bra svensk film.
NtoNW
2013-07-18
Känns för det mesta äkta och självupplevt. Tycker bättre om denna än Espinosas Snabba cash.
karlmats
2012-08-25
Förlorade själar som letar efter nån form av mål och mening med livet, en allmän uppgivenhet inför kapitalismens bojor och en sunkig tillvaro på söder. Nog kan man känna igen sig lite i filmens teman och även om jag inte fullt ut identifierar mig i karaktären Maja så känner jag ändå med henne hela vägen. Lite småsunkig produktion och manus men det gör också att det känns lite mer äkta. Dialogen känns ändå ärlig och verklig och som svensk film betraktat får man ju ändå säga att den står sig väldigt bra i konkurrensen. 3an grejar den utan problem iaf.
fredagsfil
2012-08-20
Några riktigt bra scener och några riktigt härliga scener. Allt som allt en riktigt trevlig film!