Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Ballad om en soldat


Under andra världskriget blir den 19-årige soldaten Aljosja tilldelad en tapperhetsmedalj. Istället för medaljen ber han om några dagars permission för att kunna hälsa på sin mor och laga taket på deras hus. På tåget hem möter han Sjura och andra minnesvärda karaktärer som gör hans hemfärd länge än vad han räknade med.


Originaltitel Ballada o soldate
Alternativ titel Ballad of a Soldier
Regissör Grigorij Tjuchraj
Manus Grigorij Tjuchraj, Valentin Ezhov
Genre 50-tal, Drama, Romantik, Krig
Skådespelare Vladimir Ivashov, Zjanna Prochorenko, Antonina Maksimova, Nikolaj Krjutjkov, Jevgenij Jevstignejev, Jevgenij Urbanskij, Aleksandr Kuznetsov, Marina Kremnyova
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 212
Filmnummer 20166

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Sheepy
2022-01-29
Otroligt vacker och delvis rörande film med ett bildspråk som för tankarna till Robert Bresson. Men kärlekshistorien (som är en stor del av filmen) är för ytlig/tunn, vilket drar ner helhetsupplevelsen en aning.
Bunger
2020-12-17
Förvisso en något konventionell men ändå oerhört vacker och gripande film. Med oändligt sorgliga nedslag i ett krigshärjat Sovjetunionen presenteras karaktärer och berättelser som känns genuina och levande. Fotot, regin och musiken är lysande och bidrar till den känslosamma stämningen.
MaxMackan
2015-10-21
Saga i krigsmiljö med tillhörande stora känslor och ideal. Vad finns det att inte tycka om? Riktigt bra och vackert filmad rulle.
Dutch
2014-06-29
Fin film, mäktig musik, wow!
foppa99
2013-08-29
en av mina favoritfilmer
Astrojacob
2013-04-22
Krigsfilm men ömt poetisk skildring av kärlek under ett dygn. Vissa scener präglade för evigt i sinnet. Fantastiskt foto och medmänskligt gripande med flera bottnar, även lite humor, blir detta en klockren fulländad svartvit Femma.
Slowdive2
2013-02-10
Förvånad över att många talar så väl om den här filmen. Den är vackert filmad och känslan av pågående krig är skickligt förmedlad. Däremot upplever jag personskildringarna som ytliga.
Ola_Schubert
2012-12-22
En vacker och känslomässig film som främst är en kärlekshistoria, men med en mäktig fond. Dock retar jag mig på den genom präktiga soldaten. Så trots vackra ryskor så får det bli en stark trea i betyg.
SoulSurvivor
2010-10-27
Jag tyckte jättemycket om fotot och inte minst musiken. Men jämfört med Och Tranorna Flyga saknar den en del i djup, tyngd och komplexitet. Men en vacker, enkel film. Stark trea/svag fyra.
alexi
2010-10-27
Tårarna föll vid två tillfällen; scenen när han skiljs från Shura och scenen när han skiljs från sin mor. Hjärtskärande!
Visa äldre kommentarer »