Bamboozled
Pierre Delacroix är den enda svarta anställda på ett tv-bolag som kämpar med att få folk att titta på deras program. Pierre, som hoppas på att han ska få sparken, lämnar ett absurt förslag på en tv-serie till sin chef men hans plan går inte som han tänkt sig. Programmet gör succé trots sin stereotypiska och rasistiska underton men framgången har ett pris för alla inblandade.

Originaltitel | Bamboozled |
Regissör | Spike Lee |
Manus | Spike Lee |
Genre | Drama, Komedi, 2000-tal |
Skådespelare | Damon Wayans, Savion Glover, Jada Pinkett Smith, Tommy Davidson, Michael Rapaport, Thomas Jefferson Byrd, Mos Def, Gillian Iliana Waters, Sarah Jones (I) |
En av Spike Lees roligaste, bästa och mest kontroversiella filmer!
Alla som klagar på kvalitén och att den är fult gjord - jag är bombsäker på att det är meningen att filmen ska se jävligt ful ut, det är en ful parodi och satirfilm om tv-industrin. Dvd:n jag såg var i fullscreen och till och med undertexten hamnade utanför.
Stark och övertydlig. Övertydlig är inget fel, även om många skulle hävda det. Det är poängen här liksom. Extrema överdrifter för att belysa det oerhört hemska i verkligheten. Emellertid en smula underutvecklad dramaturgiskt. Undrar även varför det bara är gamla gamla filmer i avslutande montaget, dessa karikatyrer lever ju än i allra högsta grad.
Vidrigt foto i dödstråkig film som överhuvudtaget inte kan räddas av sitt budskap och politiska innehåll. Betyg 2.6
Håller hyfsat en stund men Spike är tyvärr en riktigt klumpig regissör och gör dessutom efterhand om en halvt bitande satir till något slags moraliskt drama som totalt havererar och nästan motiverar lägsta betyget. Inte ointressant men kass.
Förutom att vara jävligt tråkig, så är den fult gjort. Att Spike Lee har lika mycket subtil som en brandlarm visas här.
Jag fattar budskapet och det tar lite, men presentationen är usel. Filmad oerhört dålig, dålig kvalitet och jag köper inte innehållet eller händelseförloppet.
fail
Filmen tar upp ett mardrömsscenario och tvingar åskådaren att vara aktiv. Inte en sekund kan man slappna av. Vilket gör filmen tung/svår men ack så viktigt.
Den tar upp ett intressant tema men tyvàrr tycker jag Lee àr lite klàpig i sin beràttarteknik, ett mònster som jag ser i hans filmer. Han lyckas aldrig hàlla ihop det och i slutàndan kànns det som om man har sett tre halvfilmer.
Filmen ska protestera mot rasism antar jag, men den är till viss del ganska tröttsamt. Tyckte nästan det avslutande montaget med rasistiska filmer, tecknade filmer, tv-serier osv var mest ögonöppnande. 3a.