2.2
2.2
Bara en kypare
Sista filmen om Bom. Fabian Bom är kypare på ett hotell i en småstad men han drömmer om någonting annat, att få uppträda, dansa och sjunga. Han är vanvettigt förälskad i Matilda, en divig sångerska

Originaltitel | Bara en kypare |
Regissör | Alf Kjellin |
Manus | Nils Poppe, Paul Baudisch |
Genre | 50-tal, Komedi |
Skådespelare | Nils Poppe, Marianne Bengtsson, Git Gay, Karl-Arne Holmsten, Curt Masreliez, Sigge Fürst, Adolf Jahr |
Smårolig komedi!
Ett ganska intressant manus om en kypare, Fabian Bom, som längtar efter en karriär som sång- och dansman. Sedan barndomen känner han och dyrkar den framgångsrika sångerskan Matilda, som är en parodi på Zarah Leander och Anita Ekberg, men även andra svenska divor som Greta Garbo. Denna rollfigur spelas bra av Git Gay. Nils Poppe spelar som vanligt över lite grann i sin figur Bom, men i övrigt finns rätt många lustiga sekvenser. På restaurangen där han serverar finns också en ung dam, Annie, som är mycket förtjust i Fabian, och tycker att hon behöver honom, nu när hon ska öppna motell.
Filmen är i färg och innehåller både inomhus- och utomhusscener, men mest scener från restauranger.
Betyg: 3-
Insåg efter filmen att det var en pan and scan-version jag såg. Nåja, mitten av bilden var i.a.f. lite rolig och svensk 50-talsfilm i färg har alltid sin charm. Hasse & Tages sångtexter är inte lika bra som deras dito i "Det svänger på slottet", som utan tvekan är en bättre film också.
Sista Fabian Bom filmen och den är bra.
Inte särskilt minnesvärd.