Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.2
av 5

Barbarernas hämnd


Tyrannen Gedren vill ha total kontroll i en barbarisk värld. Hon anfaller staden Hablac och dödar väktaren av en talisman vilket ger henne enorma krafter. Red Sonja, väktarens syster, drar ut på jakt efter Gedren med sitt magiska svärd. Talismanens mästare Kalidor följer med för att skydda henne.


Originaltitel Red Sonja
Regissör Richard Fleischer
Manus George MacDonald Fraser, Clive Exton
Genre Action, Äventyr, Fantasy, 80-tal
Skådespelare Brigitte Nielsen, Arnold Schwarzenegger, Sandahl Bergman, Paul L Smith, Ernie Reyes Jr, Ronald Lacey, Pat Roach, Terry Richards, Janet Agren, Donna Osterbuhr, Lara Lamberti, Hans Meyer, Francesca Romana Coluzzi, Stefano Maria Mioni
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2013
Filmnummer 5025

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Adoniram
2022-07-05
Missade den här på 80-talet och kan i efterhand säga att det inte var någon stor förlust. Men man måste ju ha sett Arnolds alla filmer. Vet inte om den här var tänkt som action eller komedi och oavsett vilket så lyckas man inget vidare.
StureStenhög
2021-09-30
Det gjordes onekligen en hel del sådana här filmer på 80-talet, och de är ofrånkomligen väldigt lika allihop. Men den här har ju Arnold förstås, och nog är det ganska roligt att se honom gå loss på det här b-iga spektaklet. Skådespeleriet är trots allt komiskt uselt från samtliga håll, och storyn verkar de ha lagt ner minimalt med energi på. Men karaktärerna är ändå färgstarka och visst är det allmänt dumroligt. Ungen är förvisso väldigt irriterande förstås, men han är så pass irriterande att det slår över och blir parodiskt, och då blir även det komiskt. Tvåan är hyfsat stark
andmoreagain
2016-03-31
Helt klart den bästa barbarfilmen med Arnold. Vet inte om detta är en renodlad uppföljare...han heter ju för fan inte ens Conan. Jaja, verkar ha dåligt rykte och jag förväntade mig en outhärdlig kalkon (då jag var måttligt road av de två första) men här har alla spärrar verkligen släppt loss och det blir ju så mycket mer underhållande så. Kvalitetsfilm!
Raimo_1985
2016-01-26
Jag menar att jag höjer betyget till en svag fyra.
Raimo_1985
2016-01-26
Första titten på fem år och jag kan konstatera att den svaga fyran står fast :) Birgitte Nielsen är snygg ja. Filmen är härlig, och lagom lång/kort. Ungen är jobbig men lite rolig.
Murvel48
2016-01-07
*lol* Så jävla dålig... Synd att jag såg den för nu får Arnold sitt fina snittbetyg sänkt.
Engravadlax
2015-03-10
Brigitte Nielsen är snygg iaf.
papabobadiof
2014-11-21
Allmänt tafflig variant av Conan Barbaren med gott om tillfällen för Arnold att lyfta tunga saker. Dock intressant att han är biroll här och inte huvudroll som i typ alla andra arnold-filmer. Slutet är fint också tycker jag.
daniel77
2014-09-10
Får lite oväntat en höjning efter en väldigt sen omtitt (inte sett den sedan barndomen och trodde inte på något annat än möjligtvis nostalgisk glädje). Fin Morricone-musik, läckra Italien-miljöer och helt okej praktiska effekter (grymma matte-målningar). Bortsett slutet så är Sonja rätt tuff också. Visst varken story eller skådespeleri är redo för granhängning, men det måste man väl förstå när man kör igång en sådan här film?
Ful_fisk
2014-01-08
Conan barbaren fast med en kvinna i huvudrollen. Samma regissör, producent, stil, story och dessutom Arnold Schwarzenegger i en av rollerna. Dock är Birgitte Nielsen en ännu sämre skådis än Arnold! Eftersom Conan barbaren är en usel kalkon borde detta rimligen vara minst lika dåligt. Men… det är den inte. Visst är den kalkonartad till tusen, men samtidigt lökig på rätt sätt och underhållande rakt igenom. Det finns en charm och en oförarglig känsla som jag gillar. Kanske ingen bra film egentligen, men fan, jag gillar den!
Visa äldre kommentarer »