Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Barfly


Henry, poet och alkoholist, fördriver de mesta av sin fritid på en bar, där han en dag möter Wanda, som också är alkoholist.


Originaltitel Barfly
Regissör Barbet Schroeder
Manus Charles Bukowski
Genre Drama, Komedi, Romantik, 80-tal
Skådespelare Faye Dunaway, Mickey Rourke, Frank Stallone, Pruitt Taylor Vince, Jack Nance, Alice Krige, Charles Bukowski, J C Quinn, Sandy Martin, Robert Bassin, Gloria LeRoy, Joe Unger
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 853
Filmnummer 3257

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Tonti
2019-08-02
Man gillar ju att skådespeleriet drar åt Mike Leigh-hållet, och att själva barerna och karaktärerna där känns autentiska. Men skildringen av filmens tillkomst i Bukowskis bok, är ändå mer färgstark än filmen själv, och där får man ett riktigt kärleksfullt porträtt av Schroeder på köpet.
jonbo
2016-12-22
Både Rourke och Dunaway är bra, och första halvan uppehar någon form av sunkig attraktion. Men sedan går luften ur och inget mer känns lika intressant.
Clark
2016-06-25
Barbet Schroeder lyckas med det svåra att fånga och återskapa Bukowskis liv på vita duken och Rourke är begåvad nog att axla den rollen, som han gör med bravur. Typexempel på film där man kan spara varje citat ifrån protagonisten!
YouAreNrIchi
2014-04-09
Det hände inte så mycket, men det gjorde det väl inte för Bukowski heller.
Ve72
2013-05-27
Usch så dålig så att jag somnade...
Sznax
2013-02-17
En ganska ointressant film som mest flyter runt och inte har mycket att komma med. Ändå lyckas filmen komma någonvart i slutet, mycket tack vare en lagom sunkig känsla kombinerad med stark regi. Dunaway är väldigt bra, Rourke kanske inte lika mycket. Filmen håller tillbaka för både sluskigheten och poesin vilket blir en styrka i slutändan, det blir helt enkelt inte för mycket. Betyg 6.4
Berniey
2013-01-15
En besvikelse och överdrivet spel och Mickey rourke är pinsamt dålig men filmen har sina ljuspunkter!
bjornnyquist
2012-08-18
Ganska underhållande om man har läst Bukowskis bok Hollywood som handlar om inspelningen... Men Mickey Rourke är bara för mycket, så pinsamt dålig, haha.
dudson
2012-04-29
Deppig&lortig film med en övertygande Rourke som rollen som super alkis med taskiga humör svängningar+Frank Stallone som troligen världens otrevligaste bartender%) en berusad 3a är den då värd..
DrJW
2012-02-24
Mickey Rourke´s bästa roll från 80-talet.
Visa äldre kommentarer »