Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Barnet


Bruno är 20, och hans flickvän Sonia är 18. Trots att de lever på socialbidrag och stölder, och att Sonia just fött deras första barn, så lever Bruno sorglöst bara för nuet.


Originaltitel L'enfant
Alternativ titel The Child
Regissör Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne
Manus Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne
Genre Drama, Kriminalare, Romantik, 2000-tal
Skådespelare Jérémie Renier, Déborah François, Jérémie Segard, Fabrizio Rongione, Olivier Gourmet, Anne Gerard, Bernard Marbaix, Jean-Claude Boniverd, Frédéric Bodson, Marie-Rose Roland, Leon Michaux, Delphine Tomson, Stéphane Marsin, Samuel De Ryck, François Olivier
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1413
Filmnummer 32989

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


RustyFilm
2021-05-19
Ingen film som ger lyckokänslor. Man blir i stället förbannad. Inte förbannad på någon makthavare (det är ju en mer vanlig filmframkallad reaktion). Utan här riktas irritationen och ilskan mot en ung arbetsskygg och dysfunktionell småtjyv Bruno (Jérémie Renier). Antar att det är just det som det regisserande brödraparet Dardenne vill, och med det har de lyckats till fullo. Allt helt utan bakgrundsmusik och även nästan utan bebisskrik trots att just en bebis har en mycket viktig roll i den här historien.
Rai
2021-04-11
En film som jag kommer sätt men kommer knappt ihåg, den får en 3;a...
myslas
2020-03-31
Det är sällan några muntra historier som bröderna Dardenne berättar men den här känns på många sätt mer brutalt än vanligt. På ett konstigt vis inger slutet ändå någon sorts hopp.
Barneyk
2019-05-29
Jag tycker illa om Bruno från första början och sen handlar det mesta av resten av filmen om att förstärka den känslan. Snyggt filmad och berättad men ingenting känns på riktigt trots sin närgångna känsla av realism. Det skär sig. Slutet känner jag ingenting för och någon som säger sig ändra sig så mycket på 2 dar känns bara... Nä.
Astrojacob
2015-04-03
Dardenne again, and again, and again.
hestret
2014-09-06
Mer rent thrillerspännande än vad jag tycker de övriga Dardennefilmerna är - jaktscenen är uppenbarlgen speciell, men det var vissa andra ögonblick som verkligen fick mig att stålsätta mig - tänker framförallt på bilscenen i första halvan. Renier gör en mycket bra insats, men karaktärerna och skådespelarna i övrigt är inget att hurra för direkt. Upplösningen var lite svag och egentligen köper jag inte den aktion av Renier som utgör premissen för hela filmen. Visst kryllar det av tveksamma beslut i filmens värld, men när det är så hyperrealistiskt blir det ju mer tydligt och sticker ut lite mer. Dock är det självklart ledsamt och deppigt som sig bör. En av brödernas sämsta, men fortfarande solid film. 63/100
timbo93
2014-06-03
Ja! Så snyggt berättat. Älskar de långa scenerna och hur de hittat dem perfekta brytpunkterna i berättelsen.
#54
2012-12-24
Hoppfull, trots allt.

2012-03-28
Herr Rénier spelar rollen som en no good förlorare övertygande. Annars vet jag inte, filmen klarar inte av att engagera mig desto mer. Svag trea.
Ful_fisk
2012-03-11
Mycket bra film. Väldigt jordnära men också öm. Alla ni som föll för Fish tank borde absolut se den här filmen!!!
Visa äldre kommentarer »