Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Basic Instinct - iskallt begär


Polisen Nick Curran vid kriminalpolisen i San Francisco undersöker det bestialiska mordet på en f.d. rockstjärna. Överst på listan över misstänkta står älskarinnan Catherine Tramell. Hon är en författare som skriver deckare vars innehåll har en märklig förmåga att bli verklighet. Curran blir besatt trots att han är med i hennes nästa bok.


Originaltitel Basic Instinct
Regissör Paul Verhoeven
Manus Joe Eszterhas
Genre Mysterium, Kriminalare, Thriller, 90-tal
Skådespelare Michael Douglas, Sharon Stone, Jeanne Tripplehorn, George Dzundza, Denis Arndt, Leilani Sarelle, Bruce A Young, Chelcie Ross, Dorothy Malone, Wayne Knight, Daniel von Bargen, Stephen Tobolowsky, Benjamin Mouton, Jack McGee, Bill Cable
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 35317
Filmnummer 36

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av Stygga-Vargen
År 1992 regisserade Paul Verhoeven, mannen som gav oss RoboCop, vad som kom att bli en av 90-talets bästa filmer - Basic Instinct. Här bjuds det på mycket spänning och mystik och väldigt bra sk...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av billybob
Filmen handlar om en iskall och sexig författarinna som använder sina böcker som sitt alibi mot de anklagelser hon fått av polisen. Hon misstänks ha mördat en man med en issyl, direkt efter en v...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av BobbyPeru
Denna erotiska thriller upprörde många när den släpptes på bio runt världen. Den fick speciellt kritik för hur den visade upp homosexuella och då särskilt kvinnor. Men den holländske regiss...   Läs mer »

Kommentarer

gjoob
2018-02-25
En modern klassiker och föregångare i genren.
LukeSkywalker
2018-02-13
Grymt bra!
Rai
2018-02-08
Fånig film....
RustyFilm
2016-12-07
Visst kryddas det här med en hel del psykologi och sex men mest av allt är det här en raffinerad thriller (med lite Hitchcock stuk). Sharon Stone plussar rejält. Vem är mördare? Ja, vänta till den absoluta slutscenen. Innan du bestämmer dig.
mammene
2016-12-05
Lite för "sjukt" för min smak, retade mig mest på de inblandade. Jag tyckte skådespelet var för överdrivet och ryckigt. kan dock tycka att själva tvisten på det hela var det intressant och sista scenen var rätt bra. Men kan nog inte sträcka mig längre än en tvåa, det är något som tar emot.
Stygga-Vargen
2016-08-16
Denna har jag sett åtskilliga gånger och fler gånger lär det bli!
Merwinna
2016-05-11
Otrevligt, obehagligt och osmakligt. Full av meningslösa, snaskiga vålds- och sexscener. Något av det sämsta jag sett, faktiskt - i alla fall av Hollywoodfilmer som inte lider av för knappa resurser.
Natosh
2016-05-10
Mordpusslet saknar en smula skitmånga bitar och all logik, poliserna är frustrerande inkompetenta, Sharon Stone är inte min typ så förälskelsen är för mig ett stort VaVarförWhat? Douglas karaktär är i störigaste laget och jag kunde inte bry mig mindre om hur det går för någon av dem. Man måste nog vara minst lite småtänd på Stone för att köpa det här, för det är väl det som är själva kärnan
92axha10
2016-05-09
Erotiska thrillers är svårt att göra bra men den här visar vägen. Film Noir känslan finns där och dialogen är knivskarp. För mig var detta mycket tillfredsställande (hehe)
Tatty
2016-04-17
En riktigt bra, sensuell, tändande, spännande film med Michael Douglas och Sharon Stone. De gör rollerna jätte bra ihop i filmen. Stark roll mellan dem.