Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Baskervilles hund


En mystisk hundliknande best har i århundraden härjat på hedarna i Devonshire och av någon anledning tycks släkten Baskerville vara målet för dess vrede. Sir Charles Baskerville tros ha fallit offer för monstret, och för att undvika samma öde tar hans arvtagare, Sir Henry Baskerville, hjälp av en viss skarpsinnig, inofficiell rådgivande privatdetektiv och hans trogna medhjälpare på 221B Baker Street. Vasili Livanov, som här gestaltar den mytomspunna Sherlock Holmes, har av brittisk press utsetts till bästa skådespelare att ikläda rollen, samt även förärats andra gradens orden av det brittiska imperiet för hans insatser, något som ingen annan rysk skådepelare kan stoltsera med.


Originaltitel Priklyucheniya Sherloka Kholmsa i doktora Vatsona: Sobaka Baskerviley
Alternativ titel The Hound of the Baskervilles
Regissör Igor Maslennikov
Manus Igor Maslennikov, Jurij Veksler
Genre 80-tal, Kriminalare, Mysterium
Skådespelare Nikita Michalkov, Oleg Jankovskij, Jevgenij Steblov, Alla Demidova, Vitalij Solomin, Vasilij Livanov, Rina Zeljonaja, Irina Kuptjenko
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 23
Filmnummer 44811

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


martineden
2014-10-16
[rek. 4] Man måste ju påpeka att denna berättelse har filmatiserats många gånger med ett väldigt lyckat resultat! Detta är verkligen en av de bästa versionerna av berättelsen och faktiskt första gången hunden känns genuint otäck samt att ylandet ger kalla kårar. Lysande skådespel och scenografi. Man lyckas skapa en bild av omgivningen i Dartmoor och dess invånare. Detta är mycket, mycket bra!!! 4.
Sznax
2013-07-26
Efter några lite trevande filmer så sitter allting perfekt den här gången. Solomin gör Watson till en extremt bra karaktär och hans rundvandrande bland miljöer och karaktärer är en ren njutning att se. Livanovs Sherlock är riktigt vass när han dyker upp. Miljöerna är helt bedårande, speciellt utomhus. På natten är de fruktansvärt skrämmande (användningen av naturlig ljussättning är helt fantastisk). Mikhalkov skänker mycket kvalitet som Henry Baskerville. Manuset är klart mycket starkare än de tidigare filmerna i serien, men så är det också i två delar den här gången, det hjälper extremt mycket. Betyg 8.5
Hargulaf
2012-08-27
Mycket sevärd filmatisering som fokuserar mer på människorna än på hunden, vilket är både filmens styrka och svaghet. Charmig och detaljerad.
Rune2000
2010-08-21
Förmodligen den bästa filmatiseringen av Sherlock Holmes som har gjorts! Vasili Livanov och Vitali Solomin är som skräddarsydda för sina roller som Sherlock Holmes och Dr. Watson, dessutom har filmen en riktig läskig stämning som varar ända fram till den pampiga slutet. Rekommenderas!