Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Baskervilles hund


Sherlock Holmes och hans trogne medhjälpare Dr Watson undersöker ett mysteriskt dödsfall och anknytningarna till en gammal legend om en blodtörstig hund.


Originaltitel The Hound of the Baskervilles
Regissör Sidney Lanfield
Manus Ernest Pascal
Genre Kriminalare, Skräck, Mysterium, 30-tal
Skådespelare Nigel Bruce, Basil Rathbone, Beryl Mercer, John Carradine, Richard Greene, Lionel Atwill, Wendy Barrie, Barlowe Borland, Morton Lowry, Ralph Forbes
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 306
Filmnummer 9970

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


jimmyringo
2021-05-16
Seg. Artar sig något mot slutet men det räddar den inte från en tvåa i betyg.
Tonti
2020-12-14
Högst stämningsfull och roande.
Visse93
2020-12-11
Mycket spännande och välgjord film där Basil Rathbone spelar rollen som Sherlock Holmes med ett mycket bra framträdande. Detta är en av de bästa filmerna som handlar om Sherlock Holmes. Stark fyra!
KimEkberg
2020-04-30
Basil Rathbone håller stilen i en exakt lika bra film som de övriga. Gillar verkligen mystiken ute på myren, det excentriska karaktärsgalleriet och detektivens o-ortodoxa tilltag i brottsbekämpningen.
Krille80
2015-01-20
Många skådespelare har porträtterat världens mest kända detektiv genom åren men min favorit är fortfarande Basil Rathbone. I denna film gör den Oscarsnominerade skådespelaren dessutom sitt allra första framträdande i rollen som Sherlock Holmes. Det som gör denna film så bra handlar förutom om Rathbones agerande också om Nigel Bruce i rollen som Dr. Watson men också om det fantastiska fotot i filmen och användningen av skuggor som skapar en kuslig och underhållande film av en välkänd historia.
pufred
2015-01-09
Klassiker! Den första av 14 filmer där Basil Rathbone odödliggörs för sin rolltolkning av Sherlock Holmes, i A.C.Doyle's mest kända berättelse. Atmosfären är skönt Universal-30-tals-skräckig. Mycket trevlig.
martineden
2012-12-12
[rek. 4] Mycket bra filmatisering av Doyles roman! Rathbone är en av många bra skådisar som gestaltat Holmes, däribland Jeremy Brett och Peter Cushing. Gillar stämningen som känns systerlig till den från Universals skräckfilmer. Mycket bra!
Rune2000
2010-10-16
Ännu en stabil Sherlock Holmes filmatisering. Visserligen kommer inte denna version till samma obehagliga stämningen som den ryska filmen från 1981 men det kan bero på att den filmen har nästan dubbel så mycket tid för att bygga upp stämningen.
MaraJade
2010-09-22
Går an att se på mycket tack vare att Basil Rathbone är så bra som Sherlock Holmes, men förändringarna i handlingen, speciellt då slutet gillar jag inte alls.
mageek
2010-08-28
Fullträff. Kanske den bästa deckar-rullen någonsin
Visa äldre kommentarer »