Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Batman


I Gotham City har polisen förlorat kontrollen över kriminaliteten och skurkarna har tagit över stan. Den störste skurken av alla är Jokern, och den ende som kan stoppa honom är Batman.


Originaltitel Batman
Regissör Tim Burton
Manus Sam Hamm, Warren Skaaren
Genre Action, Kriminalare, Thriller, 80-tal
Skådespelare Michael Keaton, Jack Nicholson, Kim Basinger, Robert Wuhl, Pat Hingle, Billy Dee Williams, Michael Gough, Jack Palance, Jerry Hall, Tracey Walter, Lee Wallace, William Hootkins, Christopher Fairbank
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 18322
Filmnummer 562

Recensioner

Skapad 2019-11-24 av connya
Seriehjältar har alltid varit någonting man kan göra film utav. Redan för längesedan förstod många förtjänsten med att göra de tecknade figurerna till antingen Tv - serier eller filmer med d...   Läs mer »

Skapad 2019-11-24 av Rollywood
Det är slutet av 50-talet i Gotham City. Den rika läkarfamiljen Wayne är på väg hem från teatern när de blir rånade av en gatuliga. Både mannen och hans hustru blir skjutna till döds mitt fr...   Läs mer »

Kommentarer


sodomiten
2020-12-14
Jack Nicholson som jokern måste vara en av de bästa filmskurkarna någonsin.
Misslovemovie
2018-11-15
Det är så här en Batmanfilm ska vara. En fröjd för ögat.
Zingostar
2018-01-13
Klassiker! Rekommenderas. Bra story. Bra karaktärer. Slår alla dagens hysteriska superhjälte filmer med en Mil ungefär.
Rai
2017-10-21
Japp, gillar ju inte superhjältar, men Batman är väl ingen superhjälte i den bemärkelsen. Så jag gillar den här filmen och håller med om att Michael Keaton är den bästa Batman ...
movieguy72
2017-03-27
Den första mästerliga filmen om mörkrets riddare, Batman. Tim Burton har skapat en läcker och mörk Gotham City. Michael Keaton är nog min favorit som Batman skådis. Allt är perfekt från hans coola bil till Jack Nicholsons sköna överspel som Jokern.
Dele
2017-02-17
Är den snygg? Ja. Är den underhållande? Hyfsat. Är den intressant? Nej.
Bumbi78
2016-12-25
Tim Burtons vision snarare än version av klassiska Batman. Färgsprakande serietidningsäventyr med tidernas kanske mest karismatiske filmskurk i form av Nicholson. Kul att se idag när alla superhjältefilmer antingen är tungt grå och allvarsamma eller rena uppvisningar i cgi.

2016-12-13
Genialsk Batmanfilm. Den beste som blitt lagd. Skrupelfrie miljøer og kriminelt gode skuespillere. Voila monsieur Burton.
Solidus
2016-12-04
Tim Burtons första film om den mörka riddaren är ett visuellt mästerverk och Keaton gör en fantastisk tolkning av Batman. Jack Nicholson gör dessutom en fenomenal insats som Jokern och det blir en bra kontrast mellan den allvarsamma Batman med kylig blick och färgglada Jokern som vill skapa kaos. För mig är detta den ultimata serietidningsfilmen. Nolans trilogi om Batman är även den ett mästerverk, men den saknar serietidningskänslan, något som finns gott om här. Sedan ska det inte förnekas att Burton tar sig friheter som kan reta upp fans, men för min del så har jag aldrig stört mig på det. En fantastisk serietidningsadaptionen! 5/5.
päronanton
2016-07-10
Tycker den är riktigt bra! En klassiker! Bra skådespelare!
Visa äldre kommentarer »