nya casino utan svensk licens

3.5

Battle for Haditha

Vi kommer både de desillusionerade amerikanska soldaterna, den hårt prövade lokalbefolkningen och de desperata extremisterna inpå livet i den här plågsamt spännande berättelsen om händelsen i Haditha i Irak 2005, då en bilbomb dödade en amerikansk soldat och amerikanerna omedelbart därpå sköt ihjäl 24 civila irakier, varav många kvinnor och barn.

Skapad 2019-12-20 av svenrutger
Battle for Haditha är en skrämmande realistisk film där Nick Broomfield ger sin bild av tragedin i Haditha. Jag tror aldrig att jag har sett en krigsfilm som känns så autentisk som denna. Valet ...   Läs mer »

LacombeLucien
2014-04-20
Satans amerikaner, bra och otäck men ingen 4.
Gordyal
2013-06-27
Ännu en sådan där film som det är fult att inte gilla. Väldigt välgjort, väldigt obehagligt, väldigt provokativt, men frågan är om det räcker... (9+/15)
Denfilmgalne
2012-09-07
Brutala scener där det kändes som att man var i ett laglöst land. Bra skådespelare och starka scener gjorde att jag tyckte att den här filmen var bra trots att jag normaltvis inte tycker om krigsfilmer. Jag råkade faktiskt sitta med Sveriges rikes lag när jag såg filmen och insåg att man kunde skylla på både soldaterna och deras överordnade. Hur långt skall man gå vad gäller lydnad?
Leonidas
2012-08-08
Överraskande bra och välgjort. Fler mänskliga karaktärer än på länge i den här typen av film. Svag fyra, klart sevärd.
Jepposk
2010-10-28
riktigt skrämmande och omskakande.. Väldigt intressant att se ur irakiernas synvinkel, och att, för en gångs skull ses dem också som människor.
FilmGuden
2010-07-28
Inget jättespektakulärt. Men bitvis omskakande, i en bra skildring från olika perspektiv i en och samma konflikt.
Scrite
2010-07-08
Irak krigets "Slaget om Alger" den chockerade mig faktiskt fast jag läser vad som händer i Irak hela tiden så kändes det ändå som "Men så här får det väl inte gå till!?"
joakimfischer
2010-05-05
om jag förstått rätt så har väll det här hänt men det är väll knappast talande för kriget... svårt att veta när ingen är opartisk. bra film men lite längsam
LaDecima
2010-05-03
Såhär gör amerikaner, skrämmande.
Planekonomi
2010-04-17
Skämtet om Bush i början är ju hur kul som helst. Vass film för övrigt.