Battle of the Year

Battle of the Year är ett världsmästerskap i breakdance, en turnering som hålls varje år och som lockar de allra bästa lagen från hela världen, men amerikanerna har inte vunnit på femton år. Los Angeles hip hop-mogul och tidigare B-Boy Dante vill få landet som startade breakdance tillbaka till toppen. Han värvar sin vän Blake, en före detta baskettränare, för att coacha sitt lag. Han tror stenhårt på att rätt coach är avgörande för att göra ett lag till mästare.

Originaltitel Battle of the Year
Alternativ titel Battle of the Year: The Dream Team
Regissör Benson Lee
Manus Chris Parker, Brin Hill
Genre Drama, 2010-tal
Skådespelare Josh Holloway, Laz Alonso, Josh Peck, Caity Lotz, Chris Brown, Ivan 'Flipz' Velez, Jon 'Do Knock' Cruz, Anis Cheurfa, Jesse 'Casper' Brown, David Shreibman, Sawandi Wilson, Richard Maguire, Steve Terada, Luis Rosado, Joshua Lee Ayers, Weronika Rosati

Bokföringsprogrammet Mineko

deswhip
2016-09-25
Jag håller med choklatchip längre ner, den första kommentaren. Filmen vill visa betydelsen av lagkänsla och det gör den bra men det finns ingen riktig drama, ingen karaktär har fått extra utrymme. Resultatet är visserligen välgjort men filmen känns ändå lite fattig, det saknas "feeling".
Ima_Tree
2016-09-25
Klyschigt och förutsägbart, men helt ok utfört. Jag måste vara rejält bakis, för jag gillar det.
Lotso
2014-07-12
I sin helhet var detta en dålig film av ren simpelhet. Förutsägbar, kliché, ointressanta karaktärer, uselt skådespeleri och slutet när tränaren pratar till laget var så melodramatiskt klyschigt att det nästan blev parodi på alla de dramatiska talen tränaren ger till sitt lag. Undvik för allt i världen och jag vet fortfarande inte riktigt varför jag såg denna filmen. Det lär bli ett av mina stora mysterium här i livet.
SteveDemir
2014-05-07
Urusla dialoger, klyschig story men underhållande dans-scener.
hakuna
2013-11-28
klyschig och ingen känsla för karaktärerna.
choklatchip
2013-10-26
Jodå, dansen är bra och handlingen precis vad man kan förvänta. Men var är musiken och var är personerna man ska bry sig om?