Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Battle Royale


Japan drivs allt närmare en slutgiltig samhällskollaps. Ekonomin är en katastrof. Arbetslösheten, våldet och desperationen ökar. De som ligger bakom det snabbt eskalerande våldet är främst high school-elever. I ett försök att återta kontrollen förs slumpvis valda skolklasser till en öde ö. Där får eleverna karta, kompass, vapen och order att döda varandra. De får tre dagar på sig och bara en elev får återvända hem. Om fler än en person återstår efter tre dagar dödas alla kvarvarande...


Originaltitel Batoru Rowaiaru
Alternativ titel BR
Regissör Kinji Fukasaku
Manus Kenta Fukasaku, Koushun Takami
Genre Drama, Action, Thriller, Science Fiction, 2000-tal
Skådespelare Takeshi Kitano, Tatsuya Fujiwara, Aki Maeda, Tarô Yamamoto, Masanobu Ando, Sosuke Takaoka, Kou Shibasaki, Chiaki Kuriyama, Takako Baba, Takashi Tsukamoto, Hirohito Honda, Satomi Ishii
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 15752
Filmnummer 5189

Recensioner

Skapad 2019-12-23 av connya
Det fantastiska med Japananska filmer är att de skiljer sig oftast en hel del mot Amerikanske filmers struktur. Givetvis för att Japaner har en helt annan kultur, men också för att det finns regle...   Läs mer »

Skapad 2019-12-22 av billybob
Skulle du kunna döda din bästa vän? 42 ungdomar ställs inför den frågan, innan de placeras på en öde ö där de inte har något annat val än att döda, eller dödas av sina kamrater. En fulls...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av Finnfan
Battle Royale är en japansk våldsfilm från år 2000 av regissören Kenji Fukasaku. Battle Royale är enligt mig en väldigt smart men udda film. Iden är riktigt bra och helt sjuk egentligen. Tän...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av Yakuza
Den japanska regeringen agerar i panik när samhället är på väg att stupa. När ungdomarna gör revolt mot skolan och det japanska samhället, beslutar sig regeringen att införa en ny lag ”Battl...   Läs mer »

Skapad 2019-12-16 av hultent3
dén till denna film är så skruvad och orginell att bara en japan kan komma på den. Jag har hört att regisören själv gjorde filmen för att han var orolig över var dagen ungdomar var på väg,...   Läs mer »

Skapad 2019-12-12 av FreddyKrueger
”Kämpa och bli en vuxen värdig att överleva.” I en nära framtid har den japanska ekonomin kollapsat totalt, arbetslösheten är hög och skolfrånvaron ökar. För att få bukt med det sistnäm...   Läs mer »

Skapad 2019-12-09 av CyberShrimp
Historien börjar med att ett gäng uttråkade, våldsamma och olydiga grundskoleelever (nionde-klassare) ska åka på en skolutflykt. De tror att de ska ut och ha roligt med sina klasskompisar, medan...   Läs mer »

Skapad 2019-12-08 av cineasten89
En japansk film om en gäng skolelever som åker på en skolresa, ovetande att de är offer för den s.k. kamratövning \"Battle Royale\" där de ska döda varandra inom loppet av en viss tidlopp och ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-08 av
Japan, var en gång vackert och fridfullt med väluppfostrade ungdomar. Men Japan har börjat förfalla. Allt fler ungdomar missköter sig. Japan är ett land i kris och regering ser ingen utväg. En ...   Läs mer »

Kommentarer


Starkbröl
2023-05-22
Välgjord stilbildare i genren. Ändå saknas någon slags poäng, och trots att man lyckas bygga upp personligheter och känsla så används det aldrig till något.
JohnTron
2023-02-22
En film som bara blev bättre och bättre.
PierreLunaire
2018-07-31
Det här känns lite grann som en frustrerad lärares våta dröm. Att få ge igen för allt hån och utsatthet. Ska en sådan fantasi bli skrämmande måste det samtidigt finnas någon sort trovärdighet, även om den är överdriven. Tyvärr blir filmen vare sig riktigt hotfull eller tankeväckande. Trots det en 3:a

2017-07-20
Andreas123 du vet ikke noe om japansk kultur tror jeg på godt og vondt
Andreas123
2017-01-01
Tämligen meningslös film som istället vittnar om en väldigt undertryckt vålds- och sexualkultur. Alla tjejer/flickor har kjolar på sig och som av en slump filmas de ständigt underifrån och fokus ligger i besvärande stor utsträckning på huruvida tjejerna är oskulder eller inte. Det känns mer som om regissören hela tiden försöker balansera mellan vad som är OK och inte beträffande ungdomars sexualitet.
RustyFilm
2016-12-09
Ett så här pass bra, fantasifullt och annorlunda manus bör generera en vidrigt otäck film. Men en omogen och hämmad regi reducerar det här till en barnslig såpoperaliknande tillställning med inslag av små blodfontäner. Såg den 9 minuter längre Director´s Cut utgåvan. Vet inte vilka 9 min det var. Men jag hade nog klarat mig utan dom.
hmejl
2016-12-03
Problemet med att ha en klass på fyrtio personer är att man inte kan lära känna dem. Tycker att man borde strykt ett par storylines och helt plockat bort de som inte var från klassen. Istället bara fokuserat på våra två huvudrolls innehavare och kanske en två till. Sen fokuserat på deras relationer till de andra. Då får man verkligen varje dödsfall att kännas. Annars gillar jag blandningen av spektakulärt våld och barnslig romantik. Kanske man borde klargöra bakgrunden till experimentet lite mer eller inte ens nämna den. Antingen eller.
MaxMackan
2016-09-21
Var lote orolig för att se om den här, då jag var rätt ung första gången(Betyget 5). Fortfarande briljant. Stilistisk högfantasi med klassisk japansk berättarstil och arketyper. Satiren och humorn är pricksäker. Tonårsallegorierna, tonåringar som agerar som tonåringar. Manuset lysande och det är uppfinningsrika dödsscener man konstruerar. Allt är grymt.
mowlie
2016-08-03
FT rek 4 men denna är som mest en stark 2a. Totalt oengagerande karaktärer och varenda klasskamrat har en secret crush på någon annan i klassen. En gäspning!
wemett
2015-12-30
Vissa saker kunde jag tycka var löjligt, typ sättet dom dör på och hur fan är möjligt att missa så pass mycket skott från dessa avstånd? Men utöver det så var jag rakt igenom underhållen, nästan alltid spännande och så diggade jag ansiktsuttrycken som visade riktigt mycket utav vad karaktären var för en person eller blev. Rekommenderas varmt. Hunger Games är förövrigt rena rama rip off på den här.
Visa äldre kommentarer »