Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Beastie Boys Story


Adam Horovitz och Mike Diamond berättar en intim och personlig historia om 40 års vänskap och deras musikgrupp Beastie Boys.


Originaltitel Beastie Boys Story
Regissör Spike Jonze
Manus Spike Jonze, Adam Horovitz, Mike D
Genre Dokumentär
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 37
Filmnummer 137203

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


StureStenhög
2022-03-25
Min relation till Beastie Boys är väl lite ljummen överlag. Jag har gillat en del låtar, men aldrig intresserat mig för bandet som sådant. Det behöver dock inte alls vara en dålig ingång till en sådan här film, i princip allt var ju nytt för mig, och det var därför ganska kul att få en snabbgenomgång av bandets historia. Upplägget fungerar helt okej, även om det gärna kan kännas lite inövat. Inte minst blir det ett problem när de ska visa känslor på beställning. Att de emellanåt ska försöka sig på lite självrannsakan känns dessutom lite för tillrättalagt och aldrig riktigt äkta. Men det finns annars något fascinerande över åldrade kändisar vars kändisskap när de stod på sin topp grundade sig i en juvenil framtoning. Det är kanske inget som de utforskar jättemycket själva, men den aspekten finns hela tiden där som en extra krydda. Svag trea
myslas
2020-07-03
Mer Beastie Boys The Book som stand up än en riktig dokumentär där lite fler personer får komma till tals. Intressant ändå och väldigt känslofyllt eftersom MCA inte finns kvar.
servadac
2020-05-22
Alltid kul att höra Mike D och Adam Horovitz prata om Beastie Boys resa genom åren. I mina sena tonår var bandet min favorit och medlemmarna mina idoler. Sen upptäckte jag metal och har aldrig hittat tillbaka till deras väldigt unika uttryck. Och det är väl något som ligger och gnager när man ser detta. Beastie Boys bäst före-datum gick ut för länge sen, de har helt enkelt inte varit relevanta sen 90-talet tog slut. Mike och Adam är inte helt bekväma på scenen som berättare, det blir styltigt och stelt. De försöker vara coola och sätta punchlinesen men det mesta faller platt. De är privat inte speciellt smarta, karismatiska eller intressanta. Mycket festande och droger genom åren har utan tvekan satt sitt spår. Det är tydligt att det uttryckssätt som de är bekväma med är musiken och att Adam Yauchs avsaknad är stark. Så svängig som deras musik är, har jag noll lust att köra låtarna på Spotify efter att ha sett detta. Nostalgi är alltid bitterljuvt, här blir betoningen mer på bittert. Beastie Boys identitetssökande, spretiga och experimentella musik och texter gör den till en relik från det förgångna, ett museiföremål man kan begrunda men inte vill ta fram ur sin glasmonter igen.