2.3

Kungasonen

Fantasyfilm om en man som kan kommunicera med djur. Han förälskar sig i en slavflicka och försöker hämnas på en ond präst som dödat hans far.

Originaltitel The Beastmaster
Regissör Don Coscarelli
Manus Paul Pepperman, Don Coscarelli
Genre Action, Äventyr, Fantasy, 80-tal
Skådespelare Marc Singer, Tanya Roberts, Rip Torn, John Amos, Josh Milrad, Rod Loomis, Ralph Strait, Ben Hammer, Billy Jayne

Dutch
2017-08-18
Fantastiskt B och fantastiska djur! Älska 80-talet.
Namellak
2015-10-21
Två illrar, en svartmålad tiger, en örn, fin scenografi och en del kreativa inslag räddar en annars ganska medelmåttig film som svajar mellan familjefilm och seriös, våldsam action/fantasy.
dudson
2013-12-15
Skön&våldsamm äventyrsfilm som underhåller! sen har väl aldrig nånnsinn illrar varit med mera i en film lol) + Rip Thorn är grym i sinn roll som överste präst med sin sminkade lös näsa")
StureStenhög
2013-10-07
Det här är inte alls min grej, men det här var iaf inte helt värdelöst. Jag gillar ju åtminstone djuren. Beastmastern själv är dessutom stereotypt macho på ett sätt som blir ganska komiskt. Men på det stora hela så skiter jag ganska mycket i allt som den här filmen har att erbjuda, och lite smått uttråkad blir jag
Starkbröl
2013-08-04
Åh, illrarna! Rätt skön B-rulle. Överlägsen Conan på alla sätt.
2012-12-31
Idel trista betyg här ju. Härlig fantasy/barbar-film från tiden det begav sig. Singer studsar runt och svingar svärd när han inte kommunicerar med illrar, örnar eller sprayfärgade tigrar. Skön story och en del rolig scenografi gör att den aldrig blir tråkig. Lättsamt i de flesta avseenden och passar perfekt en trist söndag.
karlmats
2012-04-12
Till och med för en S&S-film var det här ovanligt oinspirerat och faktiskt tråkigt. Idén att födas genom en ko och därmed kunna prata med djur är ju rätt kul i sig men man gör inte just nånting av det. Marc Singer sköter sig ok, bra rippad är han men 80-talshåret hans är nåt i hästväg (har han bemästrat även djurens frisyrer kan man undra?). Egentligen finns det väl inget i den här trötta berättelsen som förtjänar 2an så jag får återigen åkalla det fagra könet och hänvisa till Tanya Roberts som motivering, en trött motivering passar till en trött rulle. Han den mörkhyade mannen vars namn jag inte kommer ihåg liknar förresten Paul Mooney också.
Draken
2011-11-13
Inte särskilt barnvänlig version av Conan. Mkt T n A.

2011-09-30
Det är av helt nostalgiska skäl som den här ens får godkänt. Knappt.
Robkiller
2011-06-09
Känns som en Conan - Barbaren "light"... fungerar rätt bra med att hjälten kan kontrollera djuren omkring sig och t.o.m. se genom deras ögon. Miljöerna och fotot är snygga, storyn påminner till stora delar om den första Conan och här finns problemet, Marc Singer är inte Arnold, inte ens en klen mini variant av Arnold och inte alls värst trovärdig som hjälten. Dock om man funderar lite; 1982, du vill göra Conan och letar efter skådespelare, men du kan inte välja Arnold, vem fan skulle du välja. Den coola killen från tv-serien "V" kanske inte låter som ett alltför dumt alternativ. Överlag en ok Conan-liknande film men inget speciellt.