2.3
2.3
Beck - Rage Room
En man hittas brutalt mördad i skogen precis vid ett löpspår. Alex, Steinar och Martin är på plats och börjar planera utredningen. Samtidigt börjar Josef på eget bevåg nysta i en nedlagd utredning. Det är ett brottsfall där han har en personlig relation, vilket blir både irriterande och frustrerande för Alex. Beck - Rage Room är den 44:e filmen i serien med Peter Haber som Martin Beck

Originaltitel | Beck - Rage Room |
Alternativ titel | Beck 44 - Rage Room |
Regissör | Pontus Klänge |
Manus | Johan Bogaeus |
Genre | Kriminalare, Thriller |
Skådespelare | Peter Haber, Ingvar Hirdwall, Måns Nathanaelson, Jonas Karlsson, Kristofer Hivju, Jennie Silfverhjelm, Anna Asp, Elmira Arikan, Valter Skarsgård, Rebecka Hemse, Camilla Larsson, Malin Mases Arvidsson |
Jag har svårt att se att det ska komma en bra Beck igen. Däremot tycker jag ändå att den här delen känns välgjord bland de nyare. Beck har aldrig handlat om förändring, det är dess signum. En stor förändring var dock när Gunvald försvann och då sjönk betygen ett snäpp för mig. Sker det fler förändringar kan filmserien vara dödsdömd. Jag tror också att så sker med tiden, för folk dör och då kommer det in nya istället.
Precis som McDonalds, man vet exakt vad man får, en stunds bukfylla och när måltiden är klar så inser man att det finns goda sätt att bli mätt på.
De nya Beck filmerna imponerar verkligen inte.
Usel! Storyn konkar nämnbart redan vid starten. Sen har jag svårt för den dära hetsporren/Josef//
En helt klart godkänd Beck.
Helt okej.
2022-02-01: Upplösningen aningen fånig, annars okej. 2+
inte i närheten av filmen innan men ändå en ok deckare om än lite förutsägbar.
En vanlig tråkig Beck- film utan några överraskningar. Fast jag gillar slutet lite hämtad ur: När lammen tystnar...
Dock har marknaden för dessa filmer av denna gren har sedan länge varit övermättad, men eftersom filmvärlden (svenska) öser ut detta skräp måste det finnas ett stort intresse för detta. Jag ska ju egentligen inte kritisera denna gren för jag gillar det inte och för mig är detta ungefär lika billigt som Kiosk romaner, som sådana författare som Camilla Läckberg ägna sig åt, men allt heder åt henne som drar in miljoner på ren smörja...
En stunds svensk deckare. Inte särskilt underhållande men en tvåa kan det ändå vara värt.