Beck - Hämndens pris

En sen natt, på en ödslig väg, stannar en polisbil vid en punkterad skåpbil. Poliserna erbjuder två män hjälp med att byta däck. En tredje man stiger ut ur skåpbilen. Han är en omtalad förbrytare som genast blir igenkänd av poliserna. Senare hittas de båda polismännen brutalt avrättade, och Martin Beck kopplas in i jakten på mördarna. Hans kollega Gunvald var mycket god vän med en av de mördade, och han är beredd att använda vilka metoder som helst för att gripa de skyldiga.

Originaltitel Beck - Hämndens pris
Alternativ titel Beck 9 - Hämndens pris
Regissör Kjell Sundvall
Manus Rolf Börjlind, Cecilia Börjlind
Genre Kriminalare, Thriller, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Peter Haber, Mikael Persbrandt, Shanti Roney, Sophie Tolstoy, Ingvar Hirdwall, Rebecka Hemse, Per Morberg, Marie Göranzon, Cecilia Ljung, Martin Aliaga, Matti Berenett, Ingela Olsson, Jimmy Endeley, Mårten Klingberg, Peter Hüttner, Kajsa Ernst

Dream
2024-04-29
Den här tillhör ju kategorin "En riktig svensk klassiker" då dem flesta nog minns denna bäst av Beck filmerna ihop med "Mannen på taket" från 80-talet. Sen gjordes ju även denna 2 år efter "Morden i malexander" vilket gjorde den här extra kuslig, men mer än betyg 3 får den inte. Finns mycket bättre kriminalare, gangster rullar än Beck.
sodomiten
2023-11-09
Shanti Roney gör ofta bra rollprestationer, och skurkarnas dialog är bra i denna film. Kul att Gunvald kunde stå helt synlig utanför skurkarnas fönster utan att bli sedd, när skurken tittar ut. Trist upplösning.
Jonkenstein
2021-12-02
Det märks att man satsat lite extra på denna film. Har för mig att denna gick på bio, och de som visas där brukar vara mer genomarbetade än de som släpps på DVD direkt.
2021-03-05
Är väl så där. Inte den bästa och inte den sämsta...
bauster
2020-09-09
Skolteater!
jonbo
2019-01-12
Lyfter mycket tack vare Roney.
C12
2018-03-09
Gunwald. Det räcker så.
2016-10-22
En av de bättre Beck-filmerna. Spännande och underhållande. Bra skådespelare.
Astrojacob
2016-02-18
"Grannen is back"!
RadioSaga
2015-01-28
Riktigt sorglig handling, bra insatser denna gång och rätt så spännande - sevärd!