2.6

Beck - Vita nätter

Vita nätter är ett annat namn för 2-3 dygns långa raveparties där alla dansar i amfetamin eller ecstasyrus nätterna igenom. Drogerna smugglas in i landet gömda bland medicinutrustning adresserad till ett svenskt sjukhus, med långtradare från Östeuropa. Narkotikapolisen pressar chauffören att leda dem till langaren. Men razzian misslyckas och chauffören skjuts till döds. Beck blir inblandad, men inte bara av polisiära orsaker. För Martin Beck innebär dödsskjutningen av smugglaren även en personlig tragedi. Med krossade illusioner och frustration över vårt rättsystem och det han alltid kämpat för, är han redo att agera på sitt eget sätt.

Originaltitel Beck - Vita nätter
Alternativ titel Beck 3 - Vita nätter
Regissör Kjell Sundvall
Manus Rolf Börjlind
Genre Kriminalare, Thriller, Mysterium, 90-tal
Skådespelare Peter Haber, Mikael Persbrandt, Emil Forselius, Michael Nyqvist, Katarina Ewerlöf, Stina Rautelin, Ingvar Hirdwall, Rebecka Hemse, Per Morberg, Lennart Hjulström, Lennart R Svensson, Fredrik Ultvedt, Anna Ulrika Ericsson, Peter Hüttner, Bo Höglund, Jan von Melen, Robert Pukitis, Dubrilla Ekerlund, Douglas Johansson, Tytte Johnsson, Jonas Uddenmyr, Torsten Wahlund

2021-03-07
En av de sämre Beck-filmerna...

2016-11-23
Varierende skuespillerinnsatser, noen var direkte dårlige. Handlingen så der. -3.
2016-11-13
En av de bättre Beck-filmerna.
2016-02-19
Återigen visar dessa de tidiga Beck-filmerna att det mest intressanta och sevärda med dem är inte själva mordhistorierna utan istället vad som berättas om de återkommande personerna. Denna gång drabbas Martin Beck av en personlig tragedi vilket ger mig möjlighet att får en insyn i vilken typ av människa han är. Detta gör att själva mordhistorien hamnar i skuggan även om båda delarna är starkt relaterade.
RadioSaga
2015-01-28
Sisådär, tragisk handling som inte nådde enda fram.
fridenpaden
2014-07-05
Får trea bara för att Måns Zelmerlöw var med. Synd att han dog.
DEB
2013-07-29
En medioker Beckfilm, tyvärr åt det lite segare hållet.
dudson
2013-03-21
Detta känndes mossigt" sen alldelles för deppigt för sitt eget bästa.Haber ser helt självmords benägen ut genom hela filmen. Persbrant är helt kanon dock, 2-
ClintanTheKing
2012-12-19
En tämligen trött och svag Beck-film. Knappast bland mina favoriter heller. Persbrandt är dock klockren som alltid.
Xenox
2012-07-11