Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Bedevilled


Mörk thriller om Hae-won, en vacker karriärist som återvänder till den ö som hon för länge sedan lämnade för ett stadsliv. Kvar där finns barndomskamraten Bok-nam som genom alla år har fortsatt att skriva till henne. Hae-won kliver i land på en ö där tiden står still, där våld och förtryck är kutym.


Originaltitel Kim Bok-nam Salinsageonui Jeonmal
Regissör Jang Cheol-soo
Manus Jang Cheol-soo
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, Skräck, 2010-tal
Skådespelare Seo Yeong-hie, Park Jeong-hak, Ji Seong-won, Je Min, Hwang Min-ho, Lee Ji-eun
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 214
Filmnummer 82550

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


amam
2020-06-02
Börjar bra, har grym uppbyggnad och karaktärsutveckling för att sen kasta bort allt i sluttampen. Svag trea.
Zebulonm
2018-01-27
helt okey
jlam
2017-07-16
Subtil, nä inte direkt va, men jag gillar den ändå för den fyndiga skildringen av starka teman. Många bra poänger och detaljer kommer fram. Tungt.
Barneyk
2017-03-16
Med en tightare sista tredjedel hade det nog varit en femma. Vacker, smärtsam, fin, mångbottnad, snygg och stark.
komlai
2016-09-12
En uppgraderad I Spit On Your Grave. Riktigt rå och fin. Sista kvarten passar inte riktigt in, men det gör inte så mycket.
Gordyal
2016-05-25
O... kej? Första dryga timmen är helt fantastisk. Med en mycket intressant och trovärdig historia så byggs det upp en skakande feel bad-stämning med en touch av obehaglig landsortskänsla. Sedan brakar precis allt, och vi kastas in i en orgie av dumhet. Helt plötsligt är all realism som bortblåst, och karaktärerna börjar agera som hämtade ur en riktigt korkad B-skräckis. Var för sig hade delarna funkat bra, men tillsammans blir det som chokladtårta med vitlökssmör. Dessutom är skådespelet rätt så klent. Ytterst svår att betygsätta. Två tredjedelar in i filmen är den nästan uppe och nosar på en femma. Sista tredjedelen skulle i ett annat sammanhang kanske kunnat komma upp i en trea, men nu och här är det snarare en etta. Egentligen förtjänar den bara en tvåa, men med tanke på intrycken den gav innan den kollapsade så får det bli en trea samt mitt fulla förakt. (7/15) Edit: Nej, fan, det går inte. Jag är fortfarande irriterad. Jävla pajasrulle! En tvåa får du, din klåpare! (6+/15)

2015-11-02
Ganska bra film, men det känns som den bara småputtrar fram och därmed bara blir smått intressant och halvt spännande. Och bara delvis bra. 5/10
ShenLong
2015-10-04
jag vill inte se sånt här, jag blir bara arg
Redfield4ever
2014-06-21
Betydligt bättre än jag trodde den skulle vara. Väldigt sällan allt våld i en film känns så berättigat. Snygg, volotil och smart berättad. Sen är Seo Young-hie helt underbar som Bok-nam!
Mortiis
2014-01-28
Jag brukar inte riktigt uppskatta hämndfilmer då det oftast mest blir för överdrivet och utan poänger utöver att det ska vara gött att se någon som har lidit slå tillbaka. Men detta är ett undantag; det ganska grova våldet känns aldrig särskilt effektsökande och Yeong-hie Seo är mycket, mycket bra i sin roll. Som tittare kastas man mellan moraliska extrempunkter under hela filmens gång och det är svårt att komma fram till exakt hur man ska känna om allt man ser under filmens sista akt. Väldigt bra slut, för övrigt.
Visa äldre kommentarer »