Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Beginners


Oliver träffar Anna bara några månader efter att hans pappa Hal gått bort i cancer. Förälskelsen fyller Oliver med minnen av pappan, som vid 75 års ålder kom ut som homosexuell efter att ha mist sin fru efter ett långt äktenskap. Hals nya liv som gay blev på samma gång omtumlande och fantastiskt, inte minst då han träffade en yngre älskare, men också för att far och son kom varandra nära för första gången. Något som nu får största betydelse för Olivers kärlek till Anna.


Originaltitel Beginners
Regissör Mike Mills
Manus Mike Mills
Genre Drama, Komedi, 2010-tal
Skådespelare Ewan McGregor, Christopher Plummer, Mélanie Laurent, Goran Visnjic, Kai Lennox, Mary Page Keller, Keegan Boos, China Shavers, Melissa Tang, Amanda Payton, Luke Diliberto, Lou Taylor Pucci, Bambadjan Bamba, Hana Jane, Samuel T Ritter
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1135
Filmnummer 84718

Recensioner

Skapad 2019-12-07 av Andy_B
Snabbt om amerikanske regissören Mike Mills (”Thumbsucker” 2005): Han är grafisk designer (bl.a. skivomslaget till Sonic Youths ”Washing Machine” 1995), reklam och musikvideosnubbe (gjorde bl....   Läs mer »

Kommentarer


Sheepy
2022-04-12
Bra (om än inte vad jag förväntade mig) - trodde det skulle vara mer lättsamt (med mer fokus på pappan), men filmen hade en betydligt mer melankolisk ton och fokuset låg betydligt mer på sonen. Samt hur hans liv färgats av att ha vuxit upp i en familj utan kärlek och med en frånvarande fadersfigur.
AlbinWesley
2015-02-05
Tar tillbaka sista meningen i min tidigare kommentar. Kan ej stå för ett så högt betyg.
Darn
2015-01-22
Oerhört sympatisk i sin ton och väna upplägg. Kanske hade McGregor en del i det hela? Filmen liksom tvingade sig inte på, utan bara kom till en och fungerade just precis så som en film kan göra när den ses vid rätt tillfälle.
Hypostas
2015-01-01
Tämligen meningslös men småputtrig film. Svag tvåa. Hundälskare kanske höjer upp den ett betygssteg.
Valarn
2014-12-21
Perfekt film att se tillsammans med någon man är tillsammans med. Dessutom välgjord. Bra klippning, snygg, fin.
AddeColciago
2014-12-21
GIllar den melankoliska tonen, men annars lite för lös i konturerna. Alltid kul med Laurent dock.
AlbinWesley
2014-05-16
Ömsint och uppriktig. Fin film, som definitivt har brister och svagheter, men dem har jag inga större problem att se förbi.den har en behjärtansvärd essens jag finner tilltalande. Kanske borde vara en trea men jag känner för den och ger högre.
SUKOF
2014-03-23
Gillade den. Fint soundtrack och mysigt händelselös.
fari
2013-09-16
Varför ska McGregor prata med amerikansk accent? Man hör ju att han bryter, det drar ner filmen något rejält. Sedan har vi det självklara svår-för-att-vara-svår konceptet som hela filmen kretsar kring. Den där sega, färgsvaga LA känslan som filmen förmedlar är lika med grå svensk socialrealism. Tråkig och förutsägbar uti ryggmärgen. Nej detta var inget bra.
kolle82
2013-06-09
Noll handling, inte ens Melanie Laurent kan rädda detta
Visa äldre kommentarer »