Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Ben Hur


Mot bakgrund av Jesus Kristus tid på jorden, i den romerska provinsen Judeen, lever den judiska prinsen Judah Ben-Hur. Hans gamle vän Messala, numera en maktgalen romersk tribun, vänder sig emot honom när Judah inte går med på att förråda det judiska folket till förmån för romerska intressen. Messala skickar den nu hämndlystne Judah som slav till de romerska galärfartygen och fängslar hans mor och syster.


Originaltitel Ben-Hur
Alternativ titel Ben-Hur: A Tale of the Christ, William Wyler's Ben-Hur
Regissör William Wyler
Manus Karl Tunberg
Genre Drama, Äventyr, 50-tal
Skådespelare Charlton Heston, Jack Hawkins, Haya Harareet, Stephen Boyd, Hugh Griffith, Martha Scott, Cathy O'Donnell, Sam Jaffe, Finlay Currie, Frank Thring, Terence Longdon, George Relph, André Morell, Claude Heater, Ady Berber
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6117
Filmnummer 3622

Recensioner

Skapad 2019-12-14 av AgnesPetter
Ben-Hur är ett historiskt tre och en halvtimmes-drama, med både overture och intermission, om den judiska prinsen Judah Ben-Hur som hamnar i olag med stadens romare no. 1, och döms därmed till ett...   Läs mer »

Kommentarer


DOKAN
2024-04-04
Såg den första gången på storbio (Victoria i GBG) som 11-åring och tyckte den vart dötrökig. Såg om den på liten tjockteveruta till påsk och tyckte betydligt bättre om den, trots det lilla formatet. Utmärkt bibel-action och fullt av hästar och Heston i alla tänkbara vinklar.
fisk0
2021-11-13
Stundtals riktigt snygg, men i det stora hela känns den lika själlös som alla de mastodontfilmer den inspirerat. Trots det klistriga slutet älskade jag fotot de sista tio minuterna. En trea känns rätt
hsimpson
2020-05-28
Hade högre förväntningar på denna. Den är storslagen och har en del fina stunder, men berättelsen är ganska tafflig, och den är för lång för sitt eget bästa. En del kulisser och effekter är närmast skrattretande, medan andra scener (kapplöpningen) är magiska. Stark trea, kanske en fyra när jag har funderat ett varv till.
Scrapop
2018-12-10
Djupt imponerad även om den haltar något
Lotso
2018-04-07
I sin helhet är Ben-Hur en film som jag förstår vart alla hyllningar kommer ifrån. Även ifall jag själv personligen har lite svårt för historiska filmer om romartiden och storyn överlag inte greppa tag om mig 100%. Så är det fortfarande en imponerande film som håller än idag. Framför allt är det tekniska det som imponerar mycket och de omtalade scenerna folk talar om än idag, är ganska svåra att inte gilla. Även ifall jag föredrar andra filmer, förstår jag vart folk kommer ifrån när de säger detta är en av deras favorit filmer.
Zebulonm
2017-11-06
Är fortfarande kanonbra.
Pari
2017-04-03
Makalöst bra, halleluja!
Afflicter
2017-01-07
Ett spektakel i ordets sanna bemärkelse. På samma gång överskuggar alla storslagna scener det faktum att handlingsmässigt är Ben Hur ganska medioker. Den sista fjärdedelen av filmen känns påklistrad och onödig. Det sker en sammanknytning i slutet, men transportsträckan kunde ha gjorts mycket enklare. Det är intressant att jämföra skådespelarinsatserna i Ben Hur. Heston spelar som om det vore teater medan det är Jack Hawkins som verkligen ger en minnesvärd rollinsats.
RustyFilm
2016-12-07
En mycket mycket storslagen produktion. På 50-talet kunde dom. Jag är imponerad och en stor klassiker är det. Filmen är lång (214 min) klart det är lite "segt" men det blir sällan tråkigt. Strålande foto. En mycket lyckad restaurering, häpnadsväckande bra.
Stygga-Vargen
2016-08-27
Klassiker! Väldigt bra och välgjord film med väldigt bra skådespelare! Att den är över tre timmar märker man inte! Tiden bara susar förbi!
Visa äldre kommentarer »