Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Ben is Back


19-åriga Ben Burns återvänder oväntat hem till sin familj på julaftons morgon. Bens mamma Holly är lättad och välkomnar honom men är djupt oroad att han kommer ta droger. Under ett turbulent dygn uppenbaras nya hemligheter och en mammas odödliga kärlek till hennes son sätts på prov, när hon gör allt i sin makt för att hålla honom säker.


Originaltitel Ben is Back
Regissör Peter Hedges
Manus Peter Hedges
Genre Drama, 2010-tal
Skådespelare Julia Roberts, Lucas Hedges, Courtney B Vance, Kathryn Newton, Rachel Bay Jones, David Zaldivar, Alexandra Park, Michael Esper, Tim Guinee, Myra Lucretia Taylor, Kristin Griffith, Jack Davidson, Mia Fowler, Jakari Fraser, Cameron Roberts, Jeff Auer
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 92
Filmnummer 131351

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


StureStenhög
2021-09-05
En film som jag gillade mer för vad den försökte göra än för hur den faktiskt gjorde det. Här finns hela tiden en konstruerad känsla med kantig dialog och omständigheter som känns alldeles för skrivna. Jag är inte så imponerad av skådespeleriet heller, de här skådespelarna kan ju bättre annars, så jag antar att det beror på den dåliga dialogen och bristande personregi. Men trots detta lyckas man väldigt bra med att förmedla missbruksproblematiken från många olika håll. För Bens del handlar det inte bara om att övervinna beroendet, han måste också förlåta sig själv och vinna tillbaka förtroendet hos de människor som han har skadat. Som om inte det vore nog så måste han också klippa banden med den värld han brukade leva i, en värld som inte nödvändigtvis vill klippa banden med honom. Just hopplösheten över att det är för mycket som talar emot honom smyger sig på under filmens gång på ett effektivt sätt. Reaktionerna från övriga karaktärer känns dessutom trovärdiga och åtminstone till någon del alltid förståeliga. Så jag blev mer positiv efterhand när hela bilden av det filmen ville förmedla började växa fram, men helt naturligt känns det aldrig. Svag trea
mammene
2021-09-04
Man utgick här från ett annat synhåll, ett mycket intressant grepp att från början inte veta något och att sedan bit för bit få inblick i huvudpersonens och då också hela familjens liv. För att sedan fyllas på som ringar på vattnet med fler som blivit påverkade av Bens beteende. Detta gör att det blir en vidare blick och att sympatin eller inte sympatin pendlade. Sedan kan jag tycka att vissa saker gick väl enkelt, men det förtar inte känslan som filmen skapade. Stark trea.
bisam
2021-07-11
Filmen har ett socialrealistiskt anslag och tar upp ett viktigt ämne, men det är alldeles för enkelt och ytligt för att vara trovärdigt. Det framstår mest som effektsökande när den sedan övergår i en thriller. En fel film liksom.
ShenLong
2019-03-16
känns som att lucas hedges också är bra egentligen, han har bara inget riktigt att jobba med för den här rollen.
Spidde
2019-02-19
Ljusår bättre än Beautiful Boy (samma tema, release nästan samtidigt) och har mycket som den filmen saknade: en bra story och bra skådespel. Oväntat bra och stark film.