3.4

Ben X

Ben är autistisk och livet är inte enkelt. Världen stormar in med intryck och det är svårt att lära sig hur man beter sig som alla andra. Inte blir det bättre av att två bråkstakar i skolan ständigt hackar på honom. Men det finns en värld där Ben inte är lägst i hierarkin, utan en level 80-krigare med respekt, och där i onlinespelet Archlord har han alltid en vacker följeslagerska vid sin sida.

Originaltitel Ben X
Regissör Nic Balthazar
Manus Nic Balthazar
Genre Drama, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Greg Timmermans, Laura Verlinden, Marijke Pinoy, Pol Goossen, Cesar De Sutter, Maarten Claeyssens, Titus De Voogdt, Johan Heldenbergh, Tania Van der Sanden, Jakob Beks, Gilles De Schryver, Peter De Graef, Ron Cornet, Dirk van Dijck

Skapad 2019-12-15 av hampushoney
Vi står inför nya tider. Datorer börjar ta över mycket av ungas tid och alla problem som detta kan medföra står därför under ett väldigt aktuellt och högdebatterat dager. Det kan vara trött...   Läs mer »

2017-07-22
Man har sett lignende tidligere, men dette var helt klart en interessant tolking. Ja hovedrolleinnehaveren så virkelig for gammel ut, men han gjorde det bra.-4.
mammene
2016-04-30
Man slängs abrupt in i Bens känslofyllda liv, det blir nästan som en chock och krock av allehanda känslor. Antagligen för att få fram hur Bens känslor kändes varje dag, ut från det trygga till det osäkra, det gjordes mycket trovärdigt. Hade lite svårt med datorspelet, men förstod dess funktion i slutet, som i mitt tycke var otroligt uppfinningsrikt! Filmen visar på att det finns grymhet, (eller är det oförstånd) som är mycket svårt att se, men som tyvärr existerar.
2016-04-30
Känns som en film som går på knock och lyckas ganska bra med det. Stundtals är den riktigt jobbig att se på, vilken den ju är menad att vara, så det är således menat som beröm. Filmen lyckas även bra med att använda datorspelet till att förklara huvudpersonens värld, och man använder sig förtjänstfullt av filmmediets möjligheter för att placera oss i huvudpersonens skor och låta oss uppleva världen genom hans ögon. Det verkar dessutom som att den bild som ges av Aspergers i det stora hela är korrekt. Jag hade dock önskat att regissören hade varit lite mer selektiv med sina tricks och låtit handlingen flyta på mer naturligt istället. Slutet är annars lite intressant, men också lite för mycket av en filmgrej för ett verk som faktiskt vill säga någonting allvarligt. Det blir dessutom mer känslor än innehåll i slutändan, även om det innehåll som finns är värt mycket
bebbe63
2015-03-10
En film som berörde. Skapade mycket eftertankar. Kommer att ses igen.
ellaine
2014-02-25
Jag var inte helt nöjd med slutet. Inte heller av att huvudpersonen spelades av en vuxen man. annars var de riktigt gripande på sina ställen och med ett bra soundtrack.

2012-11-12
Haha, kan inte annat än hålla med moviejunkie "Riktigt bra skådespel av den 40-åriga tonåringen i huvudrollen" visserligen var han 28 då men visst ser han på tok för gammal ut. Jag var inte heller så tagen av filmen, har sett betydligt bättre.
Pelli
2012-09-15
Duktig kille i huvudrollen, men 28 år och spelar tonåring. Det blev som fel direkt! Förutsägbar och det är inte heller snyggt gjort, men monologen och ämnet räddar filmen något och gör den trots allt intressant.
Ragatan
2012-09-06
Riktigt ful film, äckliga effekter och horribel ljussättning. Störande klippning och upplägg överlag. Sen är det väl hemskt med mobbning, autism och så vidare, men det gör inte den här filmen bättre.
ziferN
2012-05-23
Bra, gripande, intressant och underhållande film med en såväl intressant story som utmärkt och trovärdigt skådespel ifrån huvudrollen. Filmen har flera gripande scener och är faktiskt snygg i sin helhet, jag gillade även enormt mycket relationen och kemin mellan killen och tjejen. Jag kan inget annat än att hålla med andra att det verkar vara förjävligt att ha Aspergers, speciellt att man har svårt att visa känslor. Filmen levererar också ett bra slut men det saknas dock något i filmen för att filmen ska nå upp till en fyra. Stark trea men snudd på en fyra.
freddylove
2012-04-15