3.5

Berätta inte för någon

För åtta år sedan föll Margot Beck offer för en seriemördare. Hennes man Alexandre lever på tomgång, helt absorberad av smärtsamma minnen och sitt jobb som barnläkare. När polisen kommer över två kroppar och ett blodigt baseballträ i närheten av platsen där man fann Margot, tas fallet upp på nytt, och Alexandre blir återigen misstänkt. Samtidigt får han mystisk e-post med bilder från en övervakningskamera som ställer frågan om allt verkligen är som det ter sig.

Originaltitel Ne le dis à personne
Alternativ titel Tell No One
Regissör Guillaume Canet
Manus Guillaume Canet, Philippe Lefebvre (II)
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare François Cluzet, Marie-Josée Croze, André Dussollier, Kristin Scott Thomas, François Berléand, Nathalie Baye, Jean Rochefort, Marina Hands, Gilles Lellouche, Philippe Lefebvre (II), Florence Thomassin, Olivier Marchal, Guillaume Canet, Brigitte Catillon, Samir Guesmi, Jean-Pierre Lorit, Jalil Lespert

Skapad 2019-12-21 av elinaw
Bästsäljande deckare som blir filmer, det känns kanske inte som filmvärldens fräschaste företeelse. Men Guillaume Canets filmatisering av den kritikerrosade författaren Harlan Cobets ”Berätta...   Läs mer »

labi
2023-07-01
Bra driv och intrig!
GroundhogDave
2017-04-29
När jag nu ser om den här drygt "8 år senare" har jag av ngn anledning lite lättare att köpa den ganska komplicerade berättelsen. Pausar för att koppla vissa namn som nämns... ja, vem var det nu ra... advokaten, just ja, osv. Jag höjer ett snäpp. 4!
RustyFilm
2016-12-07
Ett franskt thriller-drama baserad på Harlan Cobens bestseller (ej läst av mig). Men filmen var en trevlig och harmonisk upplevelse med genomgående bra skådespeleri och ett bra regi och foto arbete.
2016-10-30
Fransk film när den är som bäst!
fridenpaden
2016-05-02
Krånglig jäkla röra. Onödigt krånglig. Ska de vara lika gamla i filmen eftersom det är tillbakablickar från när de var små? I verkligheten är det 15 års skillnad mellan skådespelarna - och det märks. Inte realistiskt. Inte vettigt. Inte bra.
2014-12-22
"Ne le dis à personne" blev en film att se beroende på att jag blev uppmärksammad på Harlan Coben som författat boken "Tell No One" som denna film baseras på. När man inte ser alltför mycket fransk film så blir det franska språket och skådespelarnas agerande ännu vackrare och intressantare när man väl ser en. Det är en intressant historia även om originalitet kanske inte är det den starkaste sidan. Istället är det skådespelarna och lite twister och oförutsägbarhet som lyser upp filmen. 4-
origC-J
2014-06-13
Börjar lovande, då man väntar sig en av dessa högklassiga thrillers som fransmännen släpper ifrån sig då och då. Tyvärr går det hela snart över till en betydligt plattare spänningsfilm efter tydligt amerikansk modell, inklusive en spektakulär flyktscen. Men ständigt välgjort, om än lite för bekant.
Zebulonm
2014-03-16
Bra o spännande film. Spänningen håller i sig under hela filmen. mycket bra skådespelare speciellt huvudrollsinnehavaren....
tvamvarg
2014-01-10
Mkt bra thriller med fint persongalleri och skådespel. Krånglig plot som de ändå löste riktigt bra efter förhållandena. Litet mini-minus i slutet men det överlever man.
Engravadlax
2013-12-31
Bitvis mycket spännande thriller, klart sevärd.