Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Berättelsen om Narnia: Prins Caspian


Ett år efter de otroliga äventyren i "Berättelsen om Narnia: Häxan och Lejonet" lever kungen och drottningen av Narnia i det avlägsna kungariket, men upptäcker att 1300 år har förflutit i Narniatid. I deras frånvaro har Narnias gyllene år försvunnit och blivit erövrat av Telmariner och kontrolleras nu av den elaka kungen Miraz som styr landet med järnhand. De fyra barnen möter snart en ny intressant karaktär, Narnias rättmätige arvinge till tronen, den unge Prins Caspian som har blivit tvingad till att gömma sig för sin farbror Miraz vars planer är att döda honom och tillsätta sin egen nyfödda son på tronen. Med hjälpen av en vänlig dvärg, en modig mus vid namn Reepicheep, grävlingen Trufflehunter och svarta dvärgen Nikabrik samt resten av Narniafolket som leds av riddarna Peter och Caspian, ger de sig iväg på en resa för att försöka hitta Aslan och rädda Narnia från Miraz tyranniska välde och återställa magin och prakten i Narnia.


Originaltitel The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
Regissör Andrew Adamson
Manus Andrew Adamson, Christopher Markus, Stephen McFeely
Genre Familjefilm, Äventyr, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Tilda Swinton, Sergio Castellitto, Warwick Davis, Damián Alcázar, Peter Dinklage, Pierfrancesco Favino, Liam Neeson (röst), Georgie Henley, William Moseley, Skandar Keynes, Anna Popplewell, Vincent Grass, Ben Barnes, Alicia Borrachero, Klára Issová, Eddie Izzard (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7081
Filmnummer 58423

Recensioner

Skapad 2019-12-17 av jbech
Som det senaste ledet i Hollywoods fantasytrend på biograferna har nu Narnia-film nummer två, Prins Caspian, gått upp på bio. Med sedvanlig årslång reklamkampanj, trailers, sajter samt förinspe...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av Doomdark
Filmen bygger på den andra (sett till utgivningsår) av sju böcker om Narnia som skrevs av den kristne teologen C.S. Lewis på 50-talet. Hela serien har ett mycket tydligt kristet budskap, vilket ka...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av saidi
*** LÄS INTE DENNA RECENSION OM NI VILL VETA SMÅ FAKTA OM FILMEN OCH STORA FAKTA OM VERKLIGHETEN *** Vi läser och förfasas med jämna mellanrum om hur den amerikanska extremkristna högern undan ...   Läs mer »

Kommentarer


Albion
2023-09-25
En bra grundstory från böckerna förstås och visst är det ett bra äventyr men jag är väldigt trött på dessa eviga stridsscener som förekommer än här och än där i filmer av liknande genre. Når inte upp till första filmens nivå men okej ändå. Betyget blir en 3;a
Ghostface
2022-01-03
Eventuellt är det på grund av att det är en disneyproduktion men det existerar en platt känsla här som inte fanns i LOTR-filmerna eller Harry Potter. Snäppet under Häxan och lejonet.
Rai
2017-11-25
nja, inte min typ av film....
cannibalrice
2016-07-27
Ytterligare en serie som det går utför med, Narnia börjar rätt starkt med första filmen och tvåan är helt skapligt, för att sedan sluta rätt paj i Kung Caspian och skeppet Gryningen. Efter det kom det inga fler filmer, vilket är helt förståeligt med tanke på kvaliteten sjönk för varje del.
nannopanno
2016-04-02
Älskar narnia serien men gillad ettan bättre
Gyllenbock
2015-05-14
Vet inte riktigt men det blir väldigt onaturligt med det svenska talet. Som story så känns den förstås igen. Hade jag varit sisådär 30 år yngre så hade jag säkert uppskattat denna film mera.
Krille80
2014-12-21
Berättelserna från Narnia var magi för mig när jag var liten och den härliga brittiska TV-serien om Narnia. Efter några tittar på första filmen så älskar jag också den nu men när jag såg trailers om denna den nya filmen så blev jag inte helt övertygad om att detta kommer bli bra. Det blev bra och barnskådespelarna är mycket mer säkrare i sina roller och specialeffekterna är imponerande liksom stridsscenerna. Efter en första titt når den dock inte upp till första filmen men bra är det.
kervisch
2014-08-03
3 av 5. Godkänd.
Bullen84a
2014-06-15
Absolut sevärd
LTT86
2014-01-26
Den första filmen lämnade mig några bra saker, men den andra filmen gav mig ingenting än hat och ilsken! Och jag har samma problem med dom fyra barnen som jag hade i första filmen. För den första, dom är så himla perfekta! Dom gör ingenting fel, dom gör inga misstag och lär sig aldrig från nånting! Så hur ska jag kunna bry mig om karaktärer som är så himla perfekta som det här!? För den andra, dom har noll erfarehet med att bli kungar och leda en arme och ändå låter alla omkring dom göra det!! Ja dom kan göra det, men vi får aldrig ser dom lära sig att bli kungar, drottningar eller en bra ledare! Så hur f-n ska jag kunna acceptera allt det här utan att dom får nåt typ av träning!? För den tredje, dom har inga personligheter! Dom bli aldrig rädda, arga eller visa nåt mänsklig känslar för varandra! Jag tror att skådespelare la ner noll energi på spelade för att dom visste säkert att deras karaktärer suger!! Andra kanske inte håller med mig när jag säger att jag hatar dom här fyra ungarna, men det är min årsikt och står fast vid att dom blev kungar och drottningar genom att göra ingenting!!
Visa äldre kommentarer »