Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Berättelsen om Pi


Efter ett skeppsbrott befinner sig den 16-årige Pi som enda överlevande människa ombord på en livbåt mitt ute på Stilla havet. Livet på båten blir en kamp för överlevnad och dagar och nätter fyllda av spänning, hopp och förtvivlan. När räddningen till slut kommer är Pi den ende som kan återberätta historien om vad som egentligen hände därute, men frågan är om man någonsin kommer tro honom. Baserad på romanen "Life of Pi" av Yann Martel från år 2001.


Originaltitel Life of Pi
Regissör Ang Lee
Manus David Magee
Genre Drama, Äventyr, 2010-tal
Skådespelare Suraj Sharma, Irrfan Khan, Rafe Spall, Adil Hussain, Tabu, Ayush Tandon, Gautam Belur, Ayan Khan, Mohd Abbas Khaleeli, Vibish Sivakumar, Gérard Depardieu, James Saito, Jun Naito, Andrea Di Stefano, Shravanthi Sainath
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7194
Filmnummer 99456

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Starkbröl
2022-04-27
Svag trea. Vad var poängen?
HerrNenne
2018-07-11
Ganska snygg, kanske, men fantasy-delarna känns komna från ingenstans och därför malplacerade, och tankarna med filmen förstör mer än dom kommer med. Hade det bara varit en rak saga hade det varit bättre. En hel del man helt enkelt inte köper som stör också.
Rai
2017-09-12
Vacker och välgjord film, men tyvärr inte på långa vägar så bra som boken. Filmen saknar en själ och det är ju lite synd..
deswhip
2017-07-30
Den här filmen lever enbart på vackra och välgjorda effekter. Men för mig är inte det tillräckligt för att en film ska förtjäna goda betyg. Filmen handlar ju om en fantastisk historia och på det djupare planet handlar den om tro. Men grejen är den att även om den här historien kräver en del fantasi för att hitta på så är den filmtekniskt bara fantastisk om den hade varit sann, men eftersom den nu bara är hittepå så är historien tunn! Jag menar, det finns ju många riktiga skitfilmer som har ännu mycket mer fantastiska historier, om hajtornadoer och jordens mittpunkt för att nämna ett par exempel. Det som gör en filmhistoria bra är ju budskap, djupa poänger, fina ihopknytningar osv. Här försöker filmmakaren lära oss något om tro, men för mig känns hela upplägget, att Pi som barn får smaka på och ta till sig typ alla stora religioner inklusive vetenskapen, mest konstlat och tillgjort, skådespeleriet är inte heller bra så fort det blir två pers eller fler samtidigt i bild. Det känns som om man försöker smyga in det här präktiga budskapet i ett otroligt lättsmällt och barnvänligt skinande paket av 3D-effekter. Jag ger trots min kritik ändå filmen en tvåa eftersom större delen av filmen, den delen till havs med tigern, trots allt är välgjord, vacker och faktiskt också hyggligt realistisk.
JonasM
2016-11-10
Fantastisk.
Fiskjävel
2016-10-31
Mycket härlig film, såväl stilmässigt som visuellt. Älskar balansen mellan allvar och humor samt de otroligt vackra naturbilderna filmen bjuder på. Hade tjänat på ett snabbare tempo, alternativt att kortas ner en aning. 4.
wiberga
2016-08-29
Var besviken när jag såg denna på bio minns jag, men efter en omtitt flera år senare måste jag konstatera att detta är en mycket enastående film. Det är en sådan handling som man inte riktigt kan förstå, men det gör ingenting för den är grymt vacker och jag kan inte låta bli att gråta vid vissa tider i filmen. Detta är definitivt en skröna och är man beredd på det och gillar snyggt foto är det här en film för dig :)
Rele
2016-07-17
En seg men ändå sevärd film. Jag ger en trea.
karlstadtös
2016-07-06
Gripande och intressant historia, snyggt gjord. Överraskade mig positivt, trots seg inledning.
yrkeschaufföre
2016-05-22
Jag såg om den och fattar inte mycket mer nu, men väldigt vacker.
Visa äldre kommentarer »