Bernie

Ingen i Carthage, Texas, skulle komma på tanken att anklaga Bernie för mord. Om de bara visste. Den timide begravningsentreprenören leder stadens teatergrupp och är vän med den åldrande änkan Marjorie. Men deras relation blir allt mer ansträngd då Bernie tvingas hoppa för minsta boll Marjorie kastar, samtidigt som han gillar att spendera pengarna hon öser över honom.

Originaltitel Bernie
Regissör Richard Linklater
Manus Richard Linklater, Skip Hollandsworth
Genre Drama, Komedi, 2010-tal
Skådespelare Jack Black, Matthew McConaughey, Shirley MacLaine, Brady Coleman, Brandon Smith (I), Rick Dial, Mathew Greer, Merrilee McCommas, Larry Jack Dotson, Richard Robichaux

djonipony
2023-09-15
Framkallar inga starka känslo - varesig skratt, spänning eller uppspelthet. Dock tillräckligt intressant för betygstrean. Bäst av allt är sista sekunderna innan de växlar till enbart eftertexter.
Gordyal
2019-04-06
Rätt så trälig film som mest står och stampar. (5-/15)
2017-03-31
En liten guldklimp till film. Inte främst för själva historien i sig själv men det faktum att historien baseras på en sann historia gör den bra mycket intressantare. Det som gör den extra sevärd är också att Jack Black är bättre än någonsin, Linklater har valt perfekt sätt att berätta historien och att Matthew McConaughey gör en mindre men sevärd rollinsats. 3+
Tatty
2017-02-13
Okej och bra film. Ganska intressant men Jack Black kändes lamt i filmen vilket får honom att kännas seg.
Murvel48
2016-12-13
Fascinerande när man vet att det är en (förmodligen) verklighetstrogen skildring av en händelse. Smart upplägg, dessutom.
MaxMackan
2015-10-26
Den här filmen är över hela spektrat. Kreativit briljant som idé till nästan fördomsfull i utförande, träffsäker satir till lyteskomik som faller platt. Charmiga karaktärer till pappdockor. Linklater lyckas helt enkelt inte hålla ihop det här till en tonfast film.
2015-09-02
Charmig och småkul med massor med karisma men saknar någonting som lyfter det hela. Det är kul, men aldrig så jag skrattar. Det är intressant, men aldrig så att jag verkligen bryr mig. Det är inte spännande eller engagerande. Men det är trevligt så en mycket stark tvåa. Hela cirkusen runt filmen men hur fallet ska omprövas i rätten och hur Bernie blev frisläppt mot borgen osv gör att hela grejen blir än mer intressant. Men det lyfter inte direkt filmen i sig.
Engravadlax
2015-08-08
Komedier är kanske inte Linklaters grej.
Darn
2015-07-22
Gillar ansatsen och perspektivet att låta berättelsen få utgå aningen från stadens invånare och de som stod närmast Bernie. Det ger en inte helt för dömande bild av en småstadsbefolkning som ofta får se sig bespottad i populärkultur. Av det får filmen en gnutta värme och närvaro som är dess största behållning, i mitt tycke. Jack Black visar f ö att han är en habil skådespelare bortom sina manér.
BarryHero
2015-01-11
Lite seg pa sina hall men intressant och valspelad. Inte helt okontroversiellt satt att skildra ett riktigt mord. Svag trea da den stundtals rullar pa for langsamt.