Bert - den siste oskulden

Första och hittills enda filmen om Bert Ljung. Här riktas hans hormonstinna uppmärksamhet mot den nyinflyttade Victoria, men hon verkar mer intresserad av Carl-Philip. Någonting måste göras åt saken.

Originaltitel Bert - den siste oskulden
Alternativ titel Bert: The Last Virgin
Regissör Tomas Alfredson
Manus Tomas Tivemark, Sören Olsson, Michael Hjorth, Anders Jacobsson (I)
Genre Komedi, Familjefilm, 90-tal
Skådespelare Martin Andersson, Cajsa-Lisa Ejemyr, Ing-Marie Carlsson, Johan Ulveson, Yvonne Lombard, Povel Ramel, Marie Göranzon, Petter Fryklund-Borg, Sarah Dawn Finer, Oliver Loftéen, David Boati, Martin Lindqvist, Barbro Svensson, Allan Svensson, Jessica Zandén, Henrik Schyffert, Olof Johnson, Tomas Alfredson, Johan Rheborg, Lasse Berghagen, Peter Dalle, Ewa Fröling, Nils Lagergren, Jeja Sundström, Magnus Härenstam, Michael Hjorth, Johan Kindblom, Tomas Tivemark, Jakob Eklund, Laura Christina Perez, Laila Bagge, Per Morberg, Felix Herngren, Hanna Alström

Skapad 2019-10-25 av
Jag skäms för att älska en film med den här titeln och den här affischen/omslaget. \"Men det blir ju inte rent! Det blir mjukt och sladdrigt!\" Jag är inte speciellt förtjust i böckerna, och d...   Läs mer »

darkmist82
2024-02-19
Jag älskade Bert serien då den gick. När långfilmen kom var jag nog inte riktigt lika förtjust i den som i serien. När jag nu ser filmen flera år senare så ser jag den med ett mognare perspektiv. Tomas Alfredson har lyckats skapa en film som har sina roliga stunder och handlingen är enkel men underhållande, speciellt relationen mellan huvudpersonerna. Skådespelarna Martin och Cajsa-Lisa passar bra ihop och de övriga skådespelarna får tyvärr inte så mycket utrymme som i serien, vilket sänker betyget en aning. Annars så funkar allting, även musiken funkar på sina respektive ställen. Även om filmen inte är en klockren film så är den underhållande, roligt också att de fått med flera stora namn i småroller. En bortglömd film som förtjänar att ses om man gillar filmer med fokus på relationer.
Ful_fisk
2018-09-08
Riktigt underskattad ungdomsfilm som kanske inte når till TV-seriens hejdlösa höjder, men som samtidigt är djupare och mörkare än sin föregångare. Huvudstoryn är väl egentligen lite standard lovestory, men huvudpoängen är nice, speciellt med intervju-sekvenserna av de vuxna karaktärerna, som verkligen ger mycket till helheten och stärker intrycket om hur övereklamerad oskuldshetsen är. Lysande cast och makalösa scenerier också. Tomas Alfredsson skapar i vissa scener rena filmiska konstverk. Bör verkligen inte missas!
2017-09-21
Nop, tycker inte om den här filmen, snubben som spelar Bert är sämre än sämst!!! ett svag plus Cajsa-Lisa Ejemyr, som är så jäkla snygg i filmen!!
Ghostface
2017-01-23
Rolig surrealism men mycket som försvinner i en film så därför gör detta sig bättre i tv-format.
2016-10-29
Även om böckerna och TV-serien är bättre så tycker jag att man lyckats göra en väldigt bra och rolig Bert-film.
Djason
2016-03-25
Bert som bok är ju naturligtvis bättre men jag tycker ändå att det har fått till filmen skapligt. Johan Ulvesson är bra och Martin Andersson som spelar Bert är helt ok. Sen är ju Sarah Dawn Finer med och David Boati som spelar Erik är ju nu nyhetsuppläsare på SVT.
Haroo
2015-02-21
Bert gör sig betydligt bättre i bokform. Väldigt seg men pluspoäng för nostalgikänslorna den frambringar och Ulvesson som alltid är härlig.
2014-11-10
I början av mina tonår så så läste jag allt om Bert och jag måste säga att det underlättade faktiskt tonåren. Ser man till denna filmen så är det inte den originellaste men såväl skådespel som manus och den visuella uppfinningsrikedomen höjer filmen över den vanligt förekommande grabbflamsigheten som man ser om och om igen i amerikanska filmer. 3+
MartyWilson
2014-09-21
TV-serien är bättre, men detta är en störtskön kultfilm som är svår att ogilla i min värld. Bland de bättre svenska ungdomsfilmerna som har gjorts.
sveparn
2014-08-10
Filmen är av blandad kvalité har jättebra kameravinklar. Varje scen är bildligt genomtänkt och är sevärd från det sättet. Men manuset håller inte vilket gör att det blir inge bra. Det finns alltför mycket i filmen där inget händer överhuvudtaget och det blir ingen direkt karaktärsfördjupning i Bert eller Viktoria så man blir lite ointresserad. Vad dock som filmen ska ha creed för att det fick in så många toppskådespelare in i själva filmen som gör cameos och de nämner Härnösand som är min hemstad. Så man blir lite besviken för serien var ju så himla bra och rolig och här kommer man inte upp i samma kvalité och man känner när filmen är slut "jaha det här var väl trevligt" med en liten bitter röst.