Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.2
av 5

Berts dagbok


Det är Bert Ljungs och hans kompisar Åkes och Lill-Eriks första dag på högstadiet. På skolan är Yoghurt-Leila den stora stjärnan. Hon går i nian, är reklammodell, cool och precis alla beundrar henne. Så fort Bert får syn på Leila faller han pladask. Men hur ska han få henne att lägga märke till honom, han går ju bara i sjuan?! Kanske kan Amira, ny i Berts klass och lillasyster till Leila, vara till hjälp?


Originaltitel Berts dagbok
Alternativ titel Bert's Diary
Regissör Michael Lindgren
Manus Tapio Leopold
Genre Komedi, Familjefilm, Romantik, 2020-talet
Skådespelare Hugo Krajcik, Julia Pirzadeh, Frank Dorsin, Yussra El Abdouni, Arvid Bergelv, Frode Östlin Westman, Nea Nohrstedt, Helena Lindegren, David Wiberg, Suzanne Reuter, Isa Aouifia, Björn Gustafsson, Ana Gil de Melo Nascimento, Filip Berg, Per Andersson, Elsa Öhrn, Aryana Farzam, Kiana Farzam, Petrina Solange, Ann Westin, Henrik Dorsin, Martin Lindqvist, David Boati
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 66
Filmnummer 138115

Recensioner

Skapad 2021-06-02 av Stygga-Vargen
Liksom många andra i min ålder (kanske senare generationer också för den delen) så blev det en hel del Anders & Sören under uppväxten både när det gäller böcker samt filmer och TV-serier. ...   Läs mer »

Kommentarer


Dream
2022-12-25
Bättre än dem nya "Sune" filmerna åtminstone, men mer än så är det inte.
KyLLo
2021-07-04
Jag tyckte mycket om boken, tv-serien och den gamla filmen om Bert. Det positiva med den här filmen är att den är välproducerad. Utseendemässigt känns Bert faktiskt mer lik bokfiguren än föregående skådespelare. Dessutom spelar killen bra. Jag läste något om att gamla Bert ansågs vara ojämställd och att de skulle ändra på det i den här filmen. Problemet är att det känns konstruerat och som att man har gjort det till en standardfilm. Mycket olyckligt för Bert-fansen. Inledningen är helt okej, men sedan blir det snabbt övertydligt, tillgjort och förutsägbart. Typiskt för originalet är bland annat alla färgstarka människor som finns runt Bert och där ingen är någon annan lik. Här är det bara stereotyper och mycket bleka karaktärer, och de flesta får knappt något utrymme alls. Huvudpersonen Bert framställs som korkad och väldigt osympatisk här. Fokus är mest på Berts misslyckade kärleksrelationer och många scener är irriterande, plågsamma och överdrivet pinsamma snarare än charmigt underhållande. Övertydliga scener och budskap om att man ska stå för vad man tycker och gör, respektera andra och förlåta. Det får filmen att kännas mer som en barnfilm än en ungdoms- eller familjefilm. Jag skäms mer än jag underhålls.
Stygga-Vargen
2021-04-08
Nja.... Det ska vara den gamla klassiska Bert-serien! Visst är ett par scener lite småroliga och Julia Pirzadeh plus Ana Gil de Melo Nascimento gör väl bra ifrån sig men mycket mer än så har denna film inte att bjuda på, tyvärr. Se gamla Bert istället!
Rai
2021-03-09
Nja, jag gillade nog den Bert jag växte upp med. Jag är nog lite för gammal för att uppskatta den här filmen. Dessutom var INTE den här lika humoristisk som den gamla filmen... Och snubben som spelar Bert ser ut som typ 11 år... Frank Dorsin är en ny snubbe som tror att han kan skådespela bara för att hans farsa också tror att han kan skådespela... Lite + att se några av de gamla skådisarna spela pappor till sina egna karaktärer i den nya filmen...