Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Besatt


En präst står anklagad för att ha utfört exorcism på en ung student, som slutade med den unga kvinnans död. En ung advokat tar sig an att försvara prästen. Hon utmanar i och med det både kyrkan och staten. Hon måste kämpa mot en stöddig åklagare och på samma gång sin egen ensamhet. Bitterheten tar mer och mer över. Snart inser hon att karriären är allt hon har och den är långt ifrån vad hon en gång hoppats på.


Originaltitel The Exorcism of Emily Rose
Regissör Scott Derrickson
Manus Paul Harris Boardman, Scott Derrickson
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, Skräck, 2000-tal
Skådespelare Laura Linney, Tom Wilkinson, Campbell Scott, Shohreh Aghdashloo, Jennifer Carpenter, Colm Feore, Joshua Close, Mary Beth Hurt, Henry Czerny, Kenneth Welsh, Duncan Fraser, J R Bourne
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3925
Filmnummer 36032

Recensioner

Skapad 2019-12-11 av Elemental
En präst är anklagad för att utfört exorcism på en ung student, som ledde till hennes död. Erin tar på sig uppgiften att vara advokat i den kommande rättegången om flickans tragiska död. Ja...   Läs mer »

Skapad 2019-12-07 av Emmie78
Om man tänker sig att den gamla rysarrullen ”Exorcisten” skulle utspela sig ett antal år längre fram i tiden, och att efter filmens slut storyn fortsätter med att fader Merrin står åtalad för...   Läs mer »

Skapad 2019-12-06 av rhide
Exorcism, andar, själ och Gud. Hur ska vi kunna veta vad de orden innebär? Hur kan en religiös person med säkerhet veta att just det han eller hon tror på stämmer? Hur övertygad man än må var...   Läs mer »

Skapad 2019-10-30 av krajl
Besatt koncentrerar sig på en rättegång där en präst står anklagad för vållande till annans död efter att exorcismen på Emily Rose har gått snett. Genom vittnesmål och berättelser får vi...   Läs mer »

Kommentarer


Robkiller
2022-02-26
Rätt seg, men inte helt ointressant.
Hanness
2020-03-29
Alltför långdragen, pendlar mellan 2-3 i betyg.
Pyong
2019-03-16
Kul med en ny vinkel på den annars väldigt uttjatade exorcism-genren. Även om jag gillade den delen så kände jag att slutet var lite av en besvikelse och delar av skådespelet kändes väldigt överdrivet snarare än trovärdigt. Hade de haft lite mer kött på benen med storyn och ett mer genomtänkt slut hade betyget varit annorlunda, men som det ser ut nu så förtjänar den bara en medioker trea för underhållning och en kul, ny tolkning
ekneB
2019-03-06
Välagerad film som livnär sig mer på rättegången än själva händelsen. Inför var jag rädd att det skulle skada mer än nånting. Men det ger ett bredare spektrum än det ibland uttjatade Exorcist-temat som ju inte går att göra på så många olika sätt. Jennifer Carpenter gör nog en av sina absolut bästa prestationer. Kan varmt rekommendera, men förvänta dig inte en högoktanig skräckfilm. Det här är en thriller som skrämmande element!
amam
2016-10-21
Annorlunda film om besatthet men jag gillade inte direkt budskapet och själva filmen var inte i sig speciellt underhållande.
Stygga-Vargen
2016-10-11
Bra, spännande och intressant film med bra skådespelare. Se gärna Requiem innan.
krusbjorn
2016-07-31
En lite märklig kombo av rättegångsdrama, skräck och based on a true story-rulle. Tycker skräcken är förvånansvärt välgjord. Rättegångsdramat håller dock inte samma klass, och tappar tyvärr i synnerhet vid slutpläderingarna. En svag trea som antagligen blir en tvåa efter att jag läst in mig om det verkliga fallet :P
AlbinWesley
2015-03-17
Det den förlorar mest på är att rättegångsdramat inte är raffinerat nog. Alltså, om man sett mästerverken inom den genren, är det svårt att ta till sig såna här mindre välgjorda varianter.
tunepunk
2015-02-07
Sjukt seg och inte det minsta skrämmande. Gillar man rättssalsfilmer så kanske det går hem.
Gigi1943
2015-01-23
Trean jag ger är svag för att jag egentligen inte gillar "överdrifter" (mycket skrik och skrän bl.a.), men kanske det var så här??? Jag gillar inte demonfilmer men jag gillar Tom W och Laura L.
Visa äldre kommentarer »