Beware the Slenderman

I skogen utanför Waukesha, Wisconsin, knivhugger två 12-åriga flickor deras klasskompis 19 gånger den 31 maj 2014. De två flickorna var besatta av skräckfiguren Slender Man, så pass mycket att de trodde att han var verklig, och att han skulle låta dem vara ifred om de dödade sin vän.

Filminfo

Originaltitel Beware the Slenderman
Regissör Irene Taylor Brodsky

Samtalsmanicken
2020-03-27
Här får vi en simpel inblick i Slender Man och dess ursprung. Hur den skiljer sig från varje berättelse. Dess individuella design och hur den betyder olika beroende på vem du frågar. I den här dokumentären får man en bra insyn i sinnet på en ung flicka med svåra schizofrena drag och en psykopat. Inget mer att förtälja än så!
2020-03-17
En bra dokumentär om ett intressant fall.
vonadel
2019-03-03
Trodde först att denna skulle dokumentera fenomenet Slenderman, men det handlar ju i huvudsak om de två flickorna. Det var nog av godo iofs. Intressant. Där ser man att det ändå finns baksidor med nätkulturen. Kan trigga psykiskt instabila personer på ett obehagligt sätt.7/10
TheHorrorfan
2017-11-20
Besviken. Hade förväntat mig något mer gripande och rysligt. Nu hamnade den dessvärre bara i facket ”Standard dokumentär”. Inget dåligt, men inte heller något man kommer att minnas.
Astrojacob
2017-08-20
Fascinerande om bl a det obehagliga inflytande som ett ohämmat Internet har på yngre.
SID6581
2017-08-17
I sin helhet väldigt bra om än lite spretig. Hade den haft ett större grep, kanske om frågan kring unga mördare och liknande fall inom amerikansk rättshistoria hade det nog kunnat bli en klassiker. Nu stannar det tyvärr mest vid en reflektion om schizofreni, skärmkultur och ett udda fall.
Barneyk
2017-03-10
Otroligt fascinerande dokumentär om psykisk ohälsa hos barn och de hemskaste av konsekvenser.
MartinHellman
2017-02-10
Hypad något enormt. Jag förstår inte alls varför. Seg, lång och tråkig.
Bijan
2017-02-01
Var så pepp på denna dokumentär men tycker inte upplägget funkade. Ingenting blev ifrågasatt, det var bara skildrande och ingen djupare inblick i någonting.
Zipper
2017-01-31
Intressant, det här fallet har man ju hört talas om. Det amerikanska rättssystemet är som vanligt skevt. 12-åringar prövas som vuxna i ett fall där man antingen måste vara barn eller sjuk för att ha utfört det från första början... Skrämmande! Tyckte dock att det var lite väl ensidigt, hade gärna hört från offret också, men kan förstå om hennes familj inte ville delta. Stark trea.