Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Bibeln - Abraham


Efter händelsen vid Babels Torn där Gud splittrade hela jordens språk beslutar han sig för att utse en bundsförvant på jorden. Valet faller på Abraham. Fastän Abraham inte vet vägen så tror han på Gud och lyder därför när han ombeds att lämna sitt land och söka efter det förlovade landet. Tillsammans med sin hustru Sarai och sin brorson Lot lämnar han staden Ur och beger sig mot Kanaans land. En oviss tid fylld av prövningar väntar nu abraham och hans folk.


Originaltitel Abraham
Alternativ titel The Bible: Abraham
Regissör Joseph Sargent
Manus Robert McKee
Genre 90-tal, Drama, Äventyr, Fantasy
Skådespelare Barbara Hershey, Richard Harris, Maximilian Schell, Vittorio Gassman, Gottfried John, Kevin McNally, Carolina Rosi, Andrea Prodan, Simona Ferraro, Tom Radcliffe
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 23
Filmnummer 36268

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


DGOOD
2014-12-06
Filmen baseras på saga i Bibeln, och filmen är rätt välgjord för för den tid som den tillverkades. Den aviker ej från ursprungs sagan men kan ej visa allt som berättelsen har i detalj på grund av tidbrist även om regesören har försökt att göra filmen så lång som möjligt för att fånga berättelsen väl. Filmens saga är av betydelse i historisk och kristen perspektiv.