Big Eyes

Walter Keane slog igenom stort under 1950-talet med målningar av storögda barn. Det såldes målningar och vykort av målningarna för miljonbelopp. I själva verket var det dock hans fru, Margaret Keane, som var konstnärinnan bakom målningarna.

Originaltitel Big Eyes
Regissör Tim Burton
Manus Scott Alexander, Larry Karaszewski
Genre Drama, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Amy Adams, Christoph Waltz, Danny Huston, Krysten Ritter, Madeleine Arthur, Delaney Raye, Jason Schwartzman, Terence Stamp, Jon Polito, James Saito, Guido Furlani, Elisabetta Fantone, Farryn VanHumbeck

Skapad 2019-10-29 av Mat1az
Under början av 1960-talet slog konstnären Walter Keane igenom stort. Hans egendomliga porträtt av barn med oproportionerligt stora ögon spred sig över hela världen. Pengar rullade in. Det gick ...   Läs mer »

Skapad 2019-10-29 av JonatanW
Big Eyes är den senaste filmen från regissören Tim Burton. Här avviker han från sin vanliga formel för att istället berätta den sanna berättelsen om konstnären Margaret Keane som var en av v...   Läs mer »

Bunger
2020-09-17
Skynda skynda, inte stanna upp och låta några verkliga känslor framträda. Alla karaktärer blir ytliga karikatyrer, men visst, någonstans i grunden finns det väl någon typ av hantverk. Rättegångsscenen är ju kul, men passar överhuvudtaget inte in.
Greystalker
2018-04-25
Blev otroligt frustrerad av hur hon tillät honom behandla henne och ta åt sig äran.
lucius
2017-09-26
Jag tycker rättegångsscenen var väldigt absurd och underhållande
KyLLo
2022-09-30
Jag visste inte att Burton var regissör till den här när jag började titta, och jag hade aldrig gissat det heller. Visserligen fina färger, men känns för övrigt som vilken B-film som helst. Det handlar om tavlor, vilket blir tröttsamt i längden. Slisk blandas med någon form av spänning, och sedan ett standardsoundtrack på det. Helt klart en av de sämsta filmerna som Burton regisserat.
okidoki
2016-11-30
Jag häpnar och roas av denna "sanna historia". 50-60 tals miljöerna är läckra.
2016-10-20
Jag brukar gilla Tim Burtons filmer och det här är inget undantag. Men förväntar man sig en typisk, renodlad Burton-film så blir man nog ganska besviken. Tycker denna film är intressant, spännande och stundvis även ganska rolig och skådespelarna gör väldigt bra ifrån sig.
Gordyal
2016-07-29
Skönt att slippa de uttjatade Burton-sagorna. Istället för att uttrycka allt i vitt och svart så vräker Burton på med färgerna som en photoshop-galning, vilket känns rätt så ansträngt. Filmen är småputtrig och har en intressant story, men alla karaktärer har berövats all form av djup och framställs som tvådimensionella stereotyper vilket funkar bättre i en romcom eller en hjärndöd action-rulle än i en biografi. En story att minnas - en film att glömma. (6+/15)
uncle_funk
2016-07-26
Burton lyser med sin frånvaro med sin "stil", vilket är precis vad han behövde efter sina senaste releaser. Kul att se fler sidor från regissören, intressant byggd och mycket välspelad. Bra film
Roswall
2016-06-21
Helt ok, egentligen tråkigt berättad men Waltz och Adams får det att lyfta åtminstone litegrann.
idaho1981
2016-01-06
Nja, inte riktigt så bra som de bättre Tim Burton-filmerna. Jag blir lite irriterad på huvudkaraktären och den manliga huvudrollen sitter jag bara och är fly förbannad på. Men en del Burton-stämmning skapas ändå och Adams gör en relativt bra rolltolkning.