Big Trouble in Little China

När lastbilschauffören Jack Burton gick med på att köra sin vän Wang Chi till flygplatsen för att plocka upp dennes flickvän, så hade han aldrig räknat med att bli involverad i en övernaturlig kamp mellan gott och ont. Wangs flickvän har nämligen "smaragdgröna" ögon, vilket gör henne till det perfekta bytet för en odödlig trollkar vid namn Lo Pan. Lo Pan måste nämligen gifta sig med en kvinna med gröna ögon för att kunna återfå sin fysiska kropp. Nu måste Jack rädda Wangs flickvän från Lo Pan och ta tillbaka sin stulna lastbil. Men hur ska han kunna besegra en fiende utan fysisk kropp?

Skapad 2019-12-20 av ray
Influerad av Hong-Kong filmer, och med ett potpurri av genrer som action, fantasy, äventyr och skräck, rafsade Carpenter till sig ett manus som resulterade i det numera kultförklarade spektaklet ”...   Läs mer »

Skapad 2019-10-31 av BobbyPeru
Kurt Russell spelar lastbilschauffören Jack Burton. Han är en rätt uppkäftig och självupptagen, men rätt cool hjälte som blir indragen i skön mystik i San Francisco's Chinatown. Handlingen kr...   Läs mer »

Skapad 2019-10-21 av jotnan
Om vi ska vara helt ärliga, har Big Trouble In Little China kanske inte åldrats så väl som många andra av John Carpenters filmer. Om ni däremot letar en film som sammanfattar allt 80-talet hade ...   Läs mer »

fisk0
2024-04-17
Det är roligt och rätt snyggt, men oftast går det absurda effektspektaklet för långt så att man inte ser vad som händer.
Starkbröl
2021-08-28
Wow, musiken. Hade glömt att Carpenter skrev egen musik till filmer och början av filmen ger en enorm "Flykten från NY"-flashback. I övrigt en konstig, otroligt daterad film (för tolvåringar) som inte liknar mycket annat.
karlmats
2021-06-02
Hong Kong möter USA och då jag inte är speciellt imponerad över Hong Kong-rullar blir väl det här inte riktigt min grej heller. Jag brukar gillar Kurtan men här är han ganska dryg och douchig och inte så cool som han kan vara. Jag förstår till viss del att det här kan anses vara en kultfilm, men om det nu var så back in the days så håller den inte idag. Kim Cattrall är dessutom en ganska kass skådis. Nej Carpenter, det här går inte till historien som en av dina bästa filmer. En stabil 2a.
Tsurugi
2018-07-03
Högt tempo och underhållande hela vägen igenom. Filmens Kung fu action håller ingen Sammo Hung klass precis men acceptabel. Gillar knarkad Hong Kong-action och detta är som en sådan placerad i San Francisco med Kurt Russell. Trevlig film.
Brouhaha
2018-02-05
Jag är "lost for words", som de säger i Amerikat, kinesernas hemland. En rätt rolig rulle med en helskön Kurtan i huvudrollen. Bra skådespelarinsatser från Hong, Wong, Wong och Kwong. Eller åtminstone bra namninsatser!
Ful_fisk
2016-08-11
Riktigt jävla vrickad och sanslöst överdrivet actionkomedi-äventyr med Kurt Russel av John Carpenter. Här finns de typiska särdragen från ovannämnda namn, med en stor dos humor och ironi. Larvigt kan tyckas, men jag hade ju aldrig tråkigt i alla fall. Underhållande!
Gordyal
2016-07-13
Fräna miljöer, coola effekter och bra tempo. Detta kunde ha blivit riktigt bra om man hade bytt ut alla karaktärer och de flesta av skådisarna, skrivit om samtliga repliker samt plockat bort all buskis. (4+/15)
Portugallien
2016-04-23
Raimo_1985
2015-09-13
Jag hade skitkul nästan hela tiden! :D Jag hade inga förväntningar alls förutom att det var John Hantverkare som gjort filmen. Kurt Russell är rolig skön och allt runtomkring är skruvat och tokigt och tok-sci-fi utan att försöka vara mindfucking eller liknande trams. En fin fyra på denna.
Fläskkäft
2015-02-17
Skön, flummig åttiotalare där jag fick en känsla av att John Carpenter alltid velat göra en karatefilm och här såg sin chans. Kurt Russell är tveklöst bäst som en mycket kaxig antihjälte, upplagt för humor. Filmen har ett snabbt tempo och det blir aldrig tråkigt. Visst en del löjliga inslag men jag köper det. Stundtals välgjorda effekter varvat med mindre bra sådana. Carpenter har en tendens att vara väldigt ojämn som regissör men den här tillhör de bättre. Kim Cattrall är en riktig godbit i denna film.