Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Bigger, Stronger, Faster


Med sina två steroidpumpade bröder i centrum går Christopher Bell till attack mot den amerikanska kroppsfixeringen, och frågar sig om det verkligen är så konstigt att superlativens hemland föder dopade stjärnor. I ett lika skrupellöst som underhållande porträtt av vägen till den amerikanska drömmen blickar desillusionerade Bell tillbaka på idoler och förebilder som Hulk Hogan och Sylvester Stalone.


Originaltitel Bigger, Stronger, Faster
Regissör Chris Bell
Manus Chris Bell, Alexander Buono, Tamsin Rawady
Genre 2000-tal, Dokumentär
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 844
Filmnummer 59929

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Solidus
2015-08-03
Intressant ämne och ett hjärtefråga för filmens regissör. Jag kan dock känna att vissa argument och jämförelser inte är riktigt hållbara, men dokumentären höll mig intresserad och är väl berättad.
Rehn108
2015-01-07
Alltså den är ju rätt bra, och det är skönt att se något som talar lätt om ämnen som vissa är rädda att ens ta i. Jag ser dock två problem med filmen. 1) Den är för raljant i tonen, vilket får den att framstå som vinklad, och 2) den är för lång. Det hade gott kunnat försvinna en halvtimme utan att filmen hade tagit skada. Jag förstår att det här är ett hjärteämne för filmmakaren, men för mig som tittare hade inte varenda sekvens behövts. Betyg 3/6
Mat1az
2014-09-23
Intressant syn på steroider och den dubbelmoral som finns inom många sporter. Folk vill se supermänniskor göra saker som i princip är helt omöjliga att göra utan steroider, och så länge de inte ser steroiderna så är det lungt. Men så fort det kommer fram så blir det ett himla liv. Sen att vissa typer av "doping" är OK medan andra typer som ger samma resultat är förbjudna gör det hela rätt knivigt.
Brouhaha
2014-05-02
När jag hörde på senaste Powercasten att det var Mark Bells brorsa som hade gjort den här filmen var jag ju tvungen att se den. Kul att se hela Bell-familjen. Behandlar ett mycket intressant ämne. I den här dokumentären framställs dock steroider som helt ofarliga, och då jag kan köpa att de inte är värre än andra droger tror jag inte att det är hela sanningen. Men missbrukar man alkohol så är väl det minst lika troligt att det dödar dig som om du missbrukar steroider.
Kubrick
2013-11-13
Intressant och bra, för att den går mot strömmen. Helt klart är kroppsfixeringen farligare än steroider. Visar också på en intressant dubbelmoral och att politiker gillar att ställa sig bakom enkla frågor där det finns ett tydligt svart och vitt.
DYV
2013-08-14
Lyfter fram många tankvärda argument som kan ifrågasätta vilka krafter som ligger bakom dagens "uppmålade bild" av steroider. Det blir även ett mer övergripande ifrågasättande för framväxten av dagens Amerikanska samhälle, där dubbelmoralen ständigt närvarar. Med utgångspunkt i sin egen familj blir det mer personligt vilket ger ytterligare en dimension till filmen.
Trustor
2012-12-22
Det hävs fram för mycket positivt. Var är personerna som ångrat sig? Nyheten om Eddie Guerrero som bevisligen hade en steroidrelaterad död? Mycket intressant, men lite för vinklad.
Galivan
2011-08-06
Bra, lyfter fram många intressanta "issues".
Qoffe
2011-06-23
intressant dokumentär! men tycker att han endast har hittat (av de som använder/använde anabola steroider) som endast har positivt att säga om det! där måste ju finnas även de som verkligen har ångrat sig, vart finns dem??, men tyckte det var intressant hur misstolkat det har blivit, där finns ju mkt värre saker där ute.....
slitenskiten
2010-11-11
Mycket bra och närgånget perspektiv av både en ganska vanlig familj, nationella ideal och likaså dessa ideals dubbelmoral. Jag ville se mer men det är ju bara ett tecken på frågorna dokumentären väckte. Slutet på dokumentärern krossade nästan ens hjärta.
Visa äldre kommentarer »