3.4
3.4
Bigger, Stronger, Faster
Med sina två steroidpumpade bröder i centrum går Christopher Bell till attack mot den amerikanska kroppsfixeringen, och frågar sig om det verkligen är så konstigt att superlativens hemland föder dopade stjärnor. I ett lika skrupellöst som underhållande porträtt av vägen till den amerikanska drömmen blickar desillusionerade Bell tillbaka på idoler och förebilder som Hulk Hogan och Sylvester Stalone.
Originaltitel | Bigger, Stronger, Faster |
Regissör | Chris Bell |
Manus | Chris Bell, Alexander Buono, Tamsin Rawady |
Genre | 2000-tal, Dokumentär |
Alltså den är ju rätt bra, och det är skönt att se något som talar lätt om ämnen som vissa är rädda att ens ta i. Jag ser dock två problem med filmen. 1) Den är för raljant i tonen, vilket får den att framstå som vinklad, och 2) den är för lång. Det hade gott kunnat försvinna en halvtimme utan att filmen hade tagit skada. Jag förstår att det här är ett hjärteämne för filmmakaren, men för mig som tittare hade inte varenda sekvens behövts. Betyg 3/6
Intressant syn på steroider och den dubbelmoral som finns inom många sporter. Folk vill se supermänniskor göra saker som i princip är helt omöjliga att göra utan steroider, och så länge de inte ser steroiderna så är det lungt. Men så fort det kommer fram så blir det ett himla liv. Sen att vissa typer av "doping" är OK medan andra typer som ger samma resultat är förbjudna gör det hela rätt knivigt.
När jag hörde på senaste Powercasten att det var Mark Bells brorsa som hade gjort den här filmen var jag ju tvungen att se den. Kul att se hela Bell-familjen. Behandlar ett mycket intressant ämne. I den här dokumentären framställs dock steroider som helt ofarliga, och då jag kan köpa att de inte är värre än andra droger tror jag inte att det är hela sanningen. Men missbrukar man alkohol så är väl det minst lika troligt att det dödar dig som om du missbrukar steroider.
Intressant och bra, för att den går mot strömmen. Helt klart är kroppsfixeringen farligare än steroider. Visar också på en intressant dubbelmoral och att politiker gillar att ställa sig bakom enkla frågor där det finns ett tydligt svart och vitt.
Lyfter fram många tankvärda argument som kan ifrågasätta vilka krafter som ligger bakom dagens "uppmålade bild" av steroider. Det blir även ett mer övergripande ifrågasättande för framväxten av dagens Amerikanska samhälle, där dubbelmoralen ständigt närvarar. Med utgångspunkt i sin egen familj blir det mer personligt vilket ger ytterligare en dimension till filmen.
Det hävs fram för mycket positivt. Var är personerna som ångrat sig? Nyheten om Eddie Guerrero som bevisligen hade en steroidrelaterad död? Mycket intressant, men lite för vinklad.
Bra, lyfter fram många intressanta "issues".
intressant dokumentär! men tycker att han endast har hittat (av de som använder/använde anabola steroider) som endast har positivt att säga om det! där måste ju finnas även de som verkligen har ångrat sig, vart finns dem??, men tyckte det var intressant hur misstolkat det har blivit, där finns ju mkt värre saker där ute.....
Mycket bra och närgånget perspektiv av både en ganska vanlig familj, nationella ideal och likaså dessa ideals dubbelmoral. Jag ville se mer men det är ju bara ett tecken på frågorna dokumentären väckte. Slutet på dokumentärern krossade nästan ens hjärta.
Har sett den här tre gånger nu för att den är så intressant men trodde inte att denna fanns på filmtipset. Nåja nu vet jag att den finns och den får en fyra för att det är ett intressant ämne som Bell tar upp. Inget mästerverk men intressant som sagt.