2.4
2.4
Bill & Teds galna mardrömsresa
En tyrann från framtiden tillverkar onda androider som skickas tillbaka i tiden för att eliminera Bill och Ted.
Originaltitel | Bill & Ted's Bogus Journey |
Regissör | Peter Hewitt |
Manus | Chris Matheson, Ed Solomon |
Genre | Komedi, Äventyr, Science Fiction, Fantasy, 90-tal |
Skådespelare | Keanu Reeves, Alex Winter, William Sadler, Joss Ackland, Pam Grier, George Carlin, Amy Stock-Poynton, Jim Martin, Hal Landon Jr, Annette Azcuy, Sarah Trigger, Chelcie Ross |
Ungefär som första filmen; inte överdrivet rolig, men charmig nog att det hela flyger ändå. Fin tidskapsel och rätt häftig scenografi. Döden är rätt charmig också, ett kul tillskott. Ingen stor film, men jag hade rätt trevligt.
Ett riktigt omoget radarpar ränner runt och beter sig som svin mot allt och alla. Det är absolut ingenting som faller mig i smaken. Humorn funkar sällan. Filmen är ändå mycket bisarr och oförutsägbar, som när de utmanar Döden i ett helt annat spel än schack. Omväxlande (fantasi-)miljöer håller intresset uppe. Det gör den bättre än Jay and Silent Bob och många andra filmer i genren.
Detta är en knappt godkänd uppföljare varken bättre eller sämre än föregångaren. De ligger på samma nivå när det kommer till humor och kvalitè, det är inte så hög sådan. Filmerna har dock något som slappnar av hjärnan och man flyter bara med. En skön känsla att få då och då. Dock väldigt kul att se en avslappnad och knäpp Keanu Reeves. 2+
Storyn ar inte sa mycket att hanga i granen men Ted och Bill ar ju bara for skona. Riktigt valgjorda mardromssscener som forde tankarna till ANOES.
Småkul, underhållande och allmänt härlig att titta på faktiskt. Visst, filmen är inte alls i samma klass som ettan men jag tyckte ändå att filmen fungerade gott och väl att fördriva tiden med. Jag diggar dessutom karaktärerna och filmen är absolut inte tråkig. En helt ok uppföljare med andra ord.
- Ted.
- Yeah?
- If I die, you can have my Megadeth collection.
- But, dude, we're already dead.
- Oh. Well then they're yours, dude.
- Whoa, thanks dude.
Nu var det år och dagar sedan som jag såg någon av filmerna om Bill och Ted. Men vad jag minns från den tiden då jag ofta såg om dessa filmer, är att dom var bättre då än vad dom är nu. Troligtvis säger jag eftersom jag inte har sett om den första filmen på länge, men nu tog mig an den andra. Och om jag inte minns helt fel så har jag för mig att jag på tiden då det begav sig även var så att jag tyckte bättre om den första filmen. För när jag nu såg om den här filmen så inser jag att antingen var jag enkel att underhålla i mina yngre år, eller så har jag fått en bättre smak sedan senast. Filmen i sig är ganska så enkel. Man tar vid där man senast lämnade Bill och Ted och sedan får man mer av det mesta från den första filmen. Humorn i filmen når inte fram till mig i speciellt stora portioner. Det är bara ibland som jag fnissar gott för mig själv. Filmen har ju lite av ett kultstatus och det kan jag faktiskt förstå. Och som sådan är den rätt kul att se. Lite som att stiga in i en tidskapsel och ta del av vad man tyckte om för filmer när man växte upp. Och som tidsfördriv så fungerar filmen rätt bra. Den lämnar inga permanenta intryck, men samtidigt så finns det betydligt sämre filmer att se än den här. Sedan måste jag slå ett extra slag för dåtidens Keanu som, trots sina begränsningar redan då, faktiskt är bättre än dagens Keanu.
Bättre än ettan måste jag säga!
klockren klassiker denna precis som ettan. ett absolut måste om man gillade ettan. enligt mej är denna nästan bättre än ettan.
Ettan var mycket bätrre men den här har väl några höjdpunkter, t.ex. Döden som dålig förlorare.